Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

«Μητέρα των μαχών» η ψηφοφορία των μέτρων της Τετάρτης για την Κυβέρνηση.

«Μητέρα των μαχών» η ψηφοφορία της Τετάρτης για την ΚυβέρνησηΑισιοδοξία αλλά και αγωνία επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας που θα γίνει σήμερα τα μεσάνυχτα της Τετάρτης για το πολυνομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει τα νέα μέτρα και το πακέτο των εργασιακών.
Μετά την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει «παρών», στο κυβερνητικό επιτελείο μετρούν και ξαναμετρούν τις ενδεχόμενες διαρροές από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και αισιοδοξούν πώς....
στην χειρότερη περίπτωση οι θετικές ψήφοι θα είναι από 154 ως 156.
Δεδομένα θεωρούνται τα «όχι» από τους Μιχάλη Κασσή, Θεόδωρο Παραστατίδη και Μάρκο Μπόλαρη ενώ αίνιγμα παραμένει η στάση του Κώστα Σκανδαλίδη ο οποίος είναι πιθανόν να απουσιάσει από την ψηφοφορία προκειμένου να μην καταψηφίσει το νομοσχέδιο.
Αναμένεται σύγκρουση Σαμαρά-Τσίπρα με φόντο τη χρεοκοπία
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η μετωπική σύγκρουση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα αλλά και οι τοποθετήσεις των προέδρων του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κούβελη.
Σκληρή αντιπαράθεση κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην επιτροπή
Μια πρόγευση των υψηλών τόνων που θα επικρατήσουν στην Ολομέλεια της Βουλής δόθηκε στην συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή όπου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης συγκρούστηκαν με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Μάλιστα ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι η ψήφιση των νέων μέτρων είναι «μονόδρομος», ώστε να αποφύγουμε τη χρεοκοπία, κάτι που αναμένεται να επαναλάβει αύριο και ο πρωθυπουργός.
Σκληρή ήταν η αντίδραση του κ Λαφαζάνη, ο οποίος επιτέθηκε στον υπουργό Οικονομικών κατηγορώντας τον για «μεγάλο θράσος» και χαρακτηρίζοντας την εισήγησή του «κατάπτυστη», «εισήγηση, που θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές, που έζησε η χώρα επί χούντας».
Στην ΝΔ εκτιμούν ότι οι βουλευτές του κόμματος θα ψηφίσουν συντεταγμένα

Στην Νέα Δημοκρατία εκτιμούν ότι οι 127 βουλευτές του κόμματος θα ψηφίσουν συντεταγμένα, παρά τις φήμες που υπήρχαν χθες για την στάση του πρώην προέδρου της Βουλής Βύρωνα Πολύδωρα.
Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστας Τασούλας βολιδοσκοπεί ένας προς έναν τους βουλευτές ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως αυτά του περασμένου Μαρτίου στο «Μνημόνιο 2».
Στο ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες
Και στο ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να έχει αύριο συνάντηση με τον Κώστα Σκανδαλίδη σε μια προσπάθεια να τον πείσει να ψηφίσει θετικά.
Το τελευταίο τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στον Ευάγγελο Βενιζέλο έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ της Δευτέρας και διερευνήθηκε το τοπίο στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, καταμετρήθηκαν οι δυνάμεις και ο κ. Βενιζέλος υποσχέθηκε να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες.
Ο Σαμαράς έτοιμος να προτείνει θέσεις αντιπροέδρων στην Κυβέρνησηε σε Βενιζέλο-Κουβέλη
Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχαν αποφασίσει αρχικά ότι έπρεπε να απομακρυνθεί ο Φώτης Κουβέλης από την κυβέρνηση μετά την άρνησή του να ψηφίσει τα μέτρα. Επικράτησαν όμως ψυχραιμότερες απόψεις και θα πρέπει να θεωρείται πλέον δεδομένη η παραμονή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση με δεδομένη μάλιστα τη δέσμευση Κουβέλη ότι στον προϋπολογισμό το κόμμα του θα ψηφίσει «ναι».
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς, αποφασισμένος να διασώσει το παρόν πολιτικό σύστημα και να μην αναγκαστεί να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, ετοιμάζεται να προτείνει θέσεις αντιπροέδρων στους κυρίους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.
Με τον τρόπο αυτό ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να ενισχύσει την τρικομματική κυβέρνηση και να δώσει νέα πνοή στο κυβερνητικό σχήμα που κατά γενική ομολογία χρειάζεται έναν γενναίο ανασχηματισμό.
Ο κ. Σαμαράς, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, θα ζητήσει από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους να τοποθετήσουν έμπειρα στελέχη στην κυβέρνηση ενώ θα διατηρηθούν στη θέση τους όσοι απέδωσαν στα υπουργεία, έδειξαν αφοσίωση στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και στήριξαν τις κυβερνητικές προσπάθειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"