Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Στα 8,5 δισ. ευρώ το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004

Σε 8,5 δισ. ευρώ ανήλθε το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, σύμφωνα με έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας
Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται τόσο οι δαπάνες που καλύφθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο όσο και οι δαπάνες της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004».
Στοιχεία για το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 αλλά και για τα αποτελέσματα πιθανών διαχειριστικών ελέγχων είχαν ζητήσει....
ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές Παναγιώτης Κουρουμπλής, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Δημήτρης Παπαδημούλης.
Ο Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν συνυπογράψει την ερώτηση, ανέφεραν ότι αποτελεί κοινή πίστη πως «τα ιλιγγιώδη ποσά» που δαπανήθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 έχουν σχέση με την εκτόξευση του δημόσιου χρέους και του ελλείμματος.
Στην ερώτηση έχει απαντήσει εγγράφως και ο υφυπουργός αρμόδιος για τον Αθλητισμό, Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος ενημερώνει ότι οι δαπάνες που έγιναν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έχουν ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου.
Σε ό,τι αφορά όμως στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ο υφυπουργός τονίζει ότι δεν υπάρχει πόρισμα ελέγχου από το ελεγκτικό συμβούλιο της γενικής γραμματείας Αθλητισμού καθώς το προαναφερόμενο συμβούλιο ασκεί διαχειριστικό έλεγχο μόνο στους φορείς που εποπτεύει και επιχορηγεί και ύστερα από σχετική εντολή του εκάστοτε αρμόδιου υπουργού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο κ. Ιωαννίδης, μόνο για τη φύλαξη των ολυμπιακών εγκαταστάσεων έως την 01/02/2007 δαπανήθηκαν 4,8 εκατ. ευρώ ενώ για τη συντήρησή τους έχουν δαπανηθεί 28,7 εκατ. ευρώ.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"