Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012

Φόρος ακινήτων: Πρόταση για αφορολόγητο €50.000

Αφορολόγητο όριο τουλάχιστον 50.000 ευρώ στον ενιαίο φόρο ακινήτων εισηγείται στους πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίοι θα λάβουν και τις τελικές αποφάσεις την ερχόμενη εβδομάδα, η διακομματική επιτροπή, που συνεδρίασε τη Παρασκευή στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον υφυπουργό Γ. Μαυραγάνη.

Με την καθιέρωση αφορολογήτου 50.000 ευρώ, ένας στους δύο ιδιοκτήτες ακινήτων θα....
εξαιρεθεί από τον νέο φόρο, χαμηλώνοντας παράλληλα τον πήχη των προσδοκώμενων εσόδων στα 2 δισ. ευρώ και όχι στα 3 δισ. ευρώ, όπως ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Μακρυπίδης και Γιώργος Ιωαννίδης αντίστοιχα, έθεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, έντονα το ζήτημα της κατάργησης του έξτρα αφορολογήτου για όσους έχουν παιδιά, που προβλέπεται στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για τη φορολογία εισοδήματος.

Ειδικότερα, η ΔΗΜΑΡ πρότεινε να υπάρξει έκπτωση φόρου για όσους έχουν παιδιά η οποία θα οδηγεί σε συνολική απώλεια εσόδων ύψους 150 εκατ. ευρώ -άρα σε ισόποση ελάφρυνση των φορολογικών επιβαρύνσεων για όσους έχουν παιδιά σε σχέση με τους αρχικούς σχεδιασμούς-, επισημαίνοντας ότι η κατάργηση του αφορολογήτου τέκνων παραβιάζει τη βασική αρχή του Συντάγματος, σύμφωνα με την οποία οι πολίτες θα πρέπει να πληρώνουν φόρο ανάλογα με τη φοροδοτική τους ικανότητα.
 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"