Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Σε αναμονή 5 μήνες για σύνταξη και χειρουγείο

Υποφέρει από φρικτούς πόνους και κάθε βράδυ παρακαλάει το Θεό να τον ξεκουράσει
Ο 64χρονος Μανόλης Τζορμπατζάκης, έχοντας ήδη υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς, έχοντας παλέψει σκληρά με τον καρκίνο στο παχύ έντερο και με μία κύστη έτοιμη ανά πάσα στιγμή να "εκραγεί", είναι υποχρεωμένος να περιμένει.
Να περιμένει εδώ και πέντε μήνες για να πάρει ξανά τη σύνταξη που του έκοψαν, και ταυτόχρονα περιμένει στη λίστα του Βενιζέλειου Νοσοκομείου πότε θα χειρουργηθεί για....
την παρά φύση έδρα που τον ταλαιπωρεί για εδώ και μήνες.
«Πριν από πέντε μήνες μού έκοψαν τη σύνταξη για να περάσω από επιτροπή. Πέρασα από την επιτροπή αλλά ακόμα τίποτα. Μου είπαν "περίμενε και θα δούμε γιατί είναι πολλές οι περιπτώσεις που εξετάζουμε". Αλλά εγώ πώς θα ζήσω; Δεν έχω χρήματα να πάρω ούτε ένα μπουκάλι νερό», λέει με δάκρυα στα μάτια ο κ. Τζορμπατζάκης
Στο πλευρό του εδώ και χρόνια, σαν φύλακας άγγελός του στη περιπέτειά του αυτή, στέκεται η αδερφή του κ. Φωτεινή. «Έχει ένα εξόγκωμα που είναι έτοιμο να σπάσει. Περιμένει εδώ και πέντε μήνες να χειρουργηθεί, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται», λέει η κ. Φωτεινή, κάνοντας παράλληλα έκκληση στους αρμόδιους να εξετάσουν την περίπτωση του αδερφού της.
«Θεέ μου Πάρε με»
Ο κ. Μανόλης Τζορμπατζάκης, που ζει στο Ηράκλειο, τους τελευταίους πέντε μήνες αδυνατεί να συντηρήσει ακόμη και τις βασικές του ανάγκες. Χρωστάει τα ενοίκια και των πέντε μηνών, αδυνατεί να πάρει τα φάρμακα που του έχουν χορηγήσει οι γιατροί, παρακαλώντας κάθε βράδυ να φύγει επιτέλους από τη ζωή, για να απελευθερωθεί από τους φρικτούς πόνους από τους οποίους υποφέρει. «Κάθε βράδυ κλαίει και στεναχωριέται γιατί πονάει και λέει "Θεέ μου, πάρε με, ξεκούρασέ με". Δεν υπάρχει κανείς να τον βοηθήσει;», αναφωνεί με σπαραγμό και πόνο ψυχής η κ. Φωτεινή.
«Χρωστάω πέντε με έξι ενοίκια, το ρεύμα, το νερό. Τα φάρμακά μου πότε τα πίνω, πότε όχι», λέει ο κ. Μανόλης με τη ζωή του να κρέμεται από μία λεπτή κλωστή. Επί μήνες του λένε να κάνει υπομονή για να πάρει ξανά τη σύνταξή του, αλλά «καμία απάντηση. Μου υποσχέθηκαν πως θα με ειδοποιήσουν. Όμως τίποτα», λέει και κατεβάζει το κεφάλι.
Στο περίμενε... και από το Βενιζέλειο 
Και ενώ δε φαίνεται να υπάρχει διέξοδος για τη σύνταξή του, ένα ακόμη χτύπημα έρχεται να προστεθεί στην ήδη βεβαρημένη υγεία του. Βρίσκεται στην... αναμονή από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, στο οποίο απευθύνθηκε πριν από μήνες για να χειρουργηθεί. 
Όμως ακόμα περιμένει... Περιμένει με μία κύστη στην κοιλιά του έτοιμη να "εκραγεί", όπως λένε οι άνθρωποι που τον φροντίζουν. «Τους πλούσιους βοηθάνε, όχι τον φτωχούς. Το φτωχό τον αφήνουν και πεθαίνει στην πείνα», λέει με παράπονο η κ. Φωτεινή, ελπίζοντας πως σύντομα θα βρεθεί λύση στο Γολγοθά που εκείνη και ο αδελφός της περνούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"