Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

20 χρόνια κάθειρξη για απάτη στη ΔΟΥ Πύλου σε εφοριακό και ιδιώτη

Με είκοσι χρόνια φυλακή τιμώρησε το δικαστήριο τους ενόχους για την μεγάλη απάτη στην εφορία της Πύλου πριν από έξι χρόνια. 
Το δρόμο για τις φυλακές, πήραν από χθες το μεσημέρι ένας  61χρονος εφοριακός και ένας επιχειρηματίας από την περιοχή της Πυλίας, για υπόθεση απιστίας σε βάρος της ΔΟΥ Πύλου το 2006. Το έλλειμμα ήταν 722.000 ευρώ, με τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα έχει φτάσει το 1.575.000 ευρω.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας τιμώρησε....
αυστηρά 20 χρόνια στον καθένα, αναγνωρίζοντας ως ελαφρυντικά την καλή συμπεριφορά του πρώτου μετά την πράξη του και την μεταμέλεια του δεύτερου.
Ο Εφοριακός αξίζει να σημειωθεί ότι είχε “ξαναεξυπηρετήσει”στο παρελθόν με το ίδιο σύστημα και πάλι κατοίκους της περιοχής ενώ ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας έχει πληρώσει στην Εφορία 115.000 ευρώ μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου.
Κατά τη χθεσινή διαδικασία στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε μόνο ο εφοριακός, ενώ για τον επιχειρηματία που προφανώς δεν ανέμενε την τόσο βαριά καταδίκη παραστάθηκε δικηγόρος.
Πρώτη κατέθεσε επιθεωρήτρια που πραγματοποίησε έλεγχο στη ΔΟΥ Πύλου, όταν ο εφοριακός και τότε ταμίας στην Εφορία αρνιόταν να αλλάξει πόστο και να παραδώσει το ταμείο. Το κόλπο είχε να κάνει με επιταγές. 
Λάμβανε  επιταγές ο ταμίας, τις οποίες παρακρατούσε,για την πληρωμή φορολογικών υποχρεωσεων, έτσι φαινόταν ότι ο φορολογούμενος έχει εξοφλήσει την οφειλή του, αλλά χωρίς ποτέ να έχει πληρώσει ευρώ, αφού οι επιταγές δεν είχαν εισπραχθεί. Στον ελεγχο που ακολούθησε βρέθηκε το έλλειμα και η μη απόδοση φόρων σε συνεγασία με επιχειρηματίες της περιοχής. Αποκαλύφθηκε, όπως είπε η επιθεωρητης , ότι υπήρχε έλλειμμα 722.000 ευρώ, το οποίο προερχόταν από 57 επιταγές, τις οποίες κρατούσε στο συρτάρι του ο εφοριακός.«Την πάτησα» είπε  ο 61 χρόνος δράστης. «Έκανα να βγω 6 μήνες από το σπίτι, από την ντροπή μου, ενώ απέκτησα και ψυχολογικά προβλήματα από αυτή την ιστορία και από το 2006 λαμβάνω φαρμακευτική αγωγή¨”
«Είμαστε μια μικρή κοινωνία στην Πύλο, με παρακαλούσε ο επιχειρηματίας για εξυπηρέτηση να κρατήσω την επιταγή και το έκανα. Νόμιζα ότι δεν θα μου κάνει ζημιά. Τώρα που το σκέφτομαι βλέπω τα λάθη μου», πρόσθεσε και σε παρατήρηση της Εισαγγελέως ότι δεν ήταν μια επιταγή, αλλά 57, απαντησε οτι δεν είχε κανένα όφελος.
Η Εισαγγελέας στην αγόρευσή της ζήτησε την ενοχή και των δύο. Για τον εφοριακό είπε ότι με τις ενέργειές του ωφελούσε τους οφειλέτες του Δημοσίου, οι οποίοι καρπώνονταν τα χρήματα. Παράλληλα, ότι είχε επαναλάβει τη δράση του αυτή το 1994 και το 2004, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το ρήμα «παραπλάνησε» επαναλαμβάνεται συνεχώς στην έκθεση που έχει συνταχθεί εις βάρος του. 

Η Εισαγγελέας, είπε επίσης, ότι ο κατηγορούμενος προφανώς δεν ήταν και ο μόνος που γνώριζε τι γινόταν, αφήνοντας αιχμές για τη τοπική διοίκηση της υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"