Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Τέλος οι πενταψήφιοι αριθμοί για τον ΕΟΠΥΥ - Επιστροφή στο 184

Τέλος οι πενταψήφιοι αριθμοί για τον ΕΟΠΥΥ – Επιστροφή στο 184Ο ΕΟΠΥΥ προσαπαθεί να κατεβάσει τα ακουστικά στους πενταψήφιους αριθμούς και να επιστρέψει στην παλιότερη τηλεφωνική γραμμή που είχε, τον τριψήφιο αριθμό 184, ώστε οι πολίτες – ασφαλισμένοι να μπορούν να καλούν δωρεάν για τα ραντεβού με γιατρούς.
Μετά και τα εξώδικα που εστάλησαν στις εταιρείες των πενταψήφιων αριθμών για τις οποίες ο ΕΟΠΥΥ κρίνει ότι....

προσβάλλουν το κύρος του, ο οργανισμός προσανατολίζεται στην άμεση αλλαγή των τηλεφωνικών αριθμών
Ωστόσο δεν είναι τόσο εύκολη η επιστροφή στον τριψήφιο αριθμό, αφού ο οργανισμός έχει υπογράψει σύμβαση για τρία χρόνια με τις τηλεφωνικές εταιρείες.

Όπως δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, εντός της ημέρας θα συνεδριάσει ομάδα εργασίας, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, παρουσιάζοντας το σχέδιο 66 δράσεων και ενεργειών με στόχο την ανασυγκρότηση και την βιωσιμότητα του ΕΟΠΥΥ, είχε αναφέρει πως το υπουργείο αναζητούσε τρόπο ώστε να μην επιβαρύνονται οι πολίτες από τις τηλεφωνικές κλήσεις για ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο αμφιθέατρο του κτηρίου του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Σαλμάς παρουσίασε τελικά τις 66 δράσεις και ενέργειες που θα οδηγήσουν στην βιωσιμότητα του ΕΟΠΠΥ. 

Συγκεκριμένα ο κ. Σαλμάς είχε πει πως δεν είναι «καθόλου ικανοποιημένος» από το νέο σύστημα που υποχρεώνει τους ασφαλισμένους να κλείνουν τηλεφωνικά ραντεβού για τον ΕΟΠΥΥ μέσω τηλεφωνικών ιδιωτικών εταιρειών: «Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από αυτό το διαγωνισμό για τις χρεώσεις στα τηλεφωνικά ραντεβού και αίρω την πολιτική μου στήριξη σε αυτούς τους διαγωνισμούς. Έχω ζητήσει να βρεθεί νομικός τρόπος για να μην επιβαρύνονται έτσι οι πολίτες. Ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι οργανισμός που μπορεί να παίζει και να βγάζει κάθε εταιρεία χρήματα πάνω στην πλάτη του».

Ο ΕΟΠΥΥ προσαπαθεί να κατεβάσει τα ακουστικά στους πενταψήφιους αριθμούς και να επιστρέψει στην παλιότερη τηλεφωνική γραμμή που είχε, τον τριψήφιο αριθμό 184, ώστε οι πολίτες – ασφαλισμένοι να μπορούν να καλούν δωρεάν για τα ραντεβού με γιατρούς.
Μετά και τα εξώδικα που εστάλησαν στις εταιρείες των πενταψήφιων αριθμών για τις οποίες ο ΕΟΠΥΥ κρίνει ότι προσβάλλουν το κύρος του, ο οργανισμός προσανατολίζεται στην άμεση αλλαγή των τηλεφωνικών αριθμών. Ωστόσο δεν είναι τόσο εύκολη η επιστροφή στον τριψήφιο αριθμό, αφού ο οργανισμός έχει υπογράψει σύμβαση για τρία χρόνια με τις τηλεφωνικές εταιρείες.
Όπως δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, εντός της ημέρας θα συνεδριάσει ομάδα εργασίας, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Όπως είχε γράψει και το iefimerida.gr ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, παρουσιάζοντας το σχέδιο 66 δράσεων και ενεργειών με στόχο την ανασυγκρότηση και την βιωσιμότητα του ΕΟΠΥΥ, είχε αναφέρει πως το υπουργείο αναζητούσε τρόπο ώστε να μην επιβαρύνονται οι πολίτες από τις τηλεφωνικές κλήσεις για ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ.
Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής στο αμφιθέατρο του κτηρίου του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Σαλμάς παρουσίασε τις 66 δράσεις και ενέργειες που θα οδηγήσουν στην βιωσιμότητα του ΕΟΠΠΥ. Συγκεκριμένα ο κ. Σαλμάς είχε πει πως δεν είναι «καθόλου ικανοποιημένος» από το νέο σύστημα που υποχρεώνει τους ασφαλισμένους να κλείνουν τηλεφωνικά ραντεβού για τον ΕΟΠΥΥ μέσω τηλεφωνικών ιδιωτικών εταιρειών: «Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από αυτό το διαγωνισμό για τις χρεώσεις στα τηλεφωνικά ραντεβού και αίρω την πολιτική μου στήριξη σε αυτούς τους διαγωνισμούς. Έχω ζητήσει να βρεθεί νομικός τρόπος για να μην επιβαρύνονται έτσι οι πολίτες. Ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι οργανισμός που μπορεί να παίζει και να βγάζει κάθε εταιρεία χρήματα πάνω στην πλάτη του».


Πηγή: Τέλος οι πενταψήφιοι αριθμοί για τον ΕΟΠΥΥ -Επιστροφή στο 184 | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/77599#ixzz2CtwMRMcO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"