Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας για άμεση μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης (video)

Εκτενή αναφορά κάνει η τρόικα για περαιτέρω άμεση μείωση στη φαρμακευτική δαπάνη.
Ο στόχος για το 2012 ήταν να μην ξεπεράσει τα 2,88 δις, αλλά σύμφωνα με εκτιμήσεις θα φτάσει τα 3,2 δις με αποτέλεσμα να απαιτούνται πρόσθετες ενέργειες για την μείωσή της.
Για τον περιορισμό λοιπόν της μαύρης τρύπας του ΕΟΠΥΥ που θα ανέρχεται σύμφωνα με εκτιμήσεις πέραν των 2,5 δις ευρώ απαιτείται από την τρόικα στις επόμενες 20 μέρες η....
μείωση των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ από 5 σε 4 χιλιάδες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ασφαλισμένους. Ταυτόχρονα θα μπει πλαφόν στη συνταγογράφηση για τους συμβεβλημένους ιατρούς, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να αναγκάζονται να καταφεύγουν είτε στα νοσοκομεία - που ήδη βρίσκονται στα όρια λειτουργίας τους - είτε σε ιδιώτες ιατρούς επί πληρωμή.


Η τρόικα ζητά επίσης να καταβληθούν άμεσα από τις φαρμακευτικές εταιρείες τα 152 εκατομμύρια ευρώ (γνωστά και ως claw back) που αντιστοιχούν στην υπέρβαση των δαπανών που είχαν προϋπολογιστεί για το πρώτο 4μηνο του 2012. Σε αντίθετη περίπτωση εκπρόσωποι των δανειστών απαιτούν να ληφθούν δύο ισοδύναμα μέτρα: οριζόντια μείωση στις τιμές των φαρμάκων κατά 10% και ορισμός πλαφόν στη συνταγογράφηση που θα έχουν δικαίωμα να κάνουν κάθε μήνα οι συμβεβλημένοι ιατροί.

Δείτε το βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"