Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

"Αύριο τελειώνουν οι διαπραγματεύσεις" - Το τελεσίγραφο της τρόικας για αποζημιώσεις, ωράριο εργασίας και κατώτατο μισθό -Το mail "φωτιά" στη Λαγκάρντ

Μία "ανάσα" από τη συμφωνία - Το τελεσίγραφο της τρόικας για αποζημιώσεις, ωράριο εργασίας και κατώτατο μισθό - Το mail "φωτιά" στη Λαγκάρντ
Η μαραθώνια συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, με τους επικεφαλής της τρόικας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών ολοκληρώθηκε περίπου στις 19:30. 
Στη συνέχεια οι διαπραγματεύσεις των εκπροσώπων των δανειστών συνεχίστηκαν με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα μέχρι τις 20:00.
«Είμαστε στο μέσον μιας διαπραγμάτευσης, αύριο συνεχίζουμε. Αύριο θα τελειώσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά....
υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, αμέσως μετά την πεντάωρη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας.
Το τελεσίγραφο της τρόικας
Σύμφωνα με το 25σέλιδο έγγραφο που φαίνεται να έστειλε η τρόικα στη Λαγκάρντ με e-mail σχετικά με τα εργασιακά και το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας, τρία είναι τα βασικά σημεία.
Η νομοθέτηση των αλλαγών στο ισχύον εργασιακό καθεστώς, αποτελούν μια από τις προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ
Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, η τρόικα απαιτεί:
1. Τη μείωση των αποζημιώσεων,  από τους 24 μισθούς στους 12 μάξιμουμ μισθούς και μάλιστα ανεξαρτήτως του συνολικού χρόνου εργασίας, Επίσης όσον αφορά τις αποζημιώσεις η τρόικα απαιτεί τη μείωση στο μισό του χρόνου προειδοποίησης για απόλυση έως 3 μήνες από 6 που είναι σήμερα.
2. Στο θέμα του κατώτατου μισθού η τρόικα απαιτεί τη νομοθέτηση ενός νέου κατώτατου που να μην περιλαμβάνει επιδόματα και ωριμάνσεις.
3. Στις απαιτήσεις της τρόικας είναι και το ωράριο εργασίας και συγκεκριμένα η καθιέρωση 6ήμερης εργασίας με 8ωρο.
Όλα τα παραπάνω φαίνεται η τρόικα να μην τα διαπραγματεύεται και μάλιστα περιλαμβάνονται αναλυτικά στο 25σέλιδο έγγραφο - mail που είχε αποδέκτη της Κριστίν Λαγκάρντ σήμερα το πρωί.
Ωστόσο, στέλεχος του υπουργείου Εργασίας φαίνεται να δηλώνει πως αυτά τα μέτρα δεν έχουν γίνει αποδεκτά από το υπουργείο Εργασίας και πως οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή. 
Ωστόσο είναι πραγματικά απορίας άξιο, το πώς θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα αύριο τη στιγμή που όλα αυτά ακόμη εκκρεμούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"