Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Νέο εμβόλιο για την ηπατίτιδα C

Γάλλοι επιστήμονες ανέπτυξαν ένα νέο εμβόλιο για την ηπατίτιδα C, το οποίο μπορεί να προσφέρει για πρώτη φορά αποτελεσματική πρόληψη μιας λοίμωξης που δύναται να προκαλέσει χρόνιο ηπατικό νόσημα και καρκίνο.
Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο για την ηπατίτιδα C, αν και κάποιες εταιρείες αναπτύσσουν τα λεγόμενα θεραπευτικά εμβόλια, τα οποία....

έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τα άτομα που έχουν ήδη προσβληθεί.

Η τελευταία πειραματική δοκιμή έγινε με επιτυχία σε ποντίκια και μαϊμούδες, αλλά όχι σε ανθρώπους. Βρέθηκε πως το εμβόλιο ενεργοποιεί μια ευρεία απάντηση των πρωτεϊνών του ανοσοποιητικού συστήματος, των αντισωμάτων που ουδετεροποιούν τα παθογόνα στελέχη του ιού.

Στις δοκιμασίες, τα παραπάνω αντισώματα καταπολέμησαν πολλαπλά στελέχη του ιού, γεγονός που αποτελεί ένδειξη ότι το εμβόλιο μπορεί να είναι αποτελεσματικό ακόμα και μετά από μεταλλάξεις του.

Τα αντισώματα αυτά έχουν θεμελιώδη ρόλο στα περισσότερα διαθέσιμα εμβόλια, αλλά μέχρι στιγμής η χρησιμοποίησή τους στην περίπτωση της ηπατίτιδας C είχε αποδώσει καρπούς. Οι ερευνητές, όμως, υποστηρίζουν πως τα αντισώματα αυτά όχι μόνο είναι απαραίτητα στην προσπάθεια ανάπτυξης ενός προληπτικού εμβολίου, αλλά συνεισφέρουν σημαντικά και στην εξέλιξη ενός θεραπευτικού προϊόντος.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου 130-170 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως μολύνονται από τον ιό της ηπατίτιδας C και περισσότεροι από 350.000 πεθαίνουν από σχετιζόμενα ηπατικά νοσήματα κάθε χρόνο.

Σε αντίθεση με τους ασθενείς με ηπατίτιδα A ή B, οι ασθενείς με ηπατίτιδα C αναπτύσσουν χρόνια νοσήματα, γιατί ο οργανισμός τους δεν μπορεί να αποβάλει τον ιό. Ο ιός μεταδίδεται μέσω της έκθεσης σε μολυσμένο αίμα.

Η εταιρεία που έχει τα εμπορικά δικαιώματα του εμβολίου ήλπιζε να αρχίσουν οι δοκιμές του εμβολίου σε ανθρώπους μέσα στο 2012, εάν όλα πάνε καλά με τη χρηματοδότηση. Το πειραματικό αυτό εμβόλιο δεν περιέχει λοιμογόνα τμήματα ή γεννητικό υλικό του ιού και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος μόλυνσης από αυτό.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι οι δοκιμές σε ζώα είχαν πολύ καλά αποτελέσματα. Μπορεί να παραμένουν ερωτήματα ανοιχτά, αλλά έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην αναζήτηση ενός αποτελεσματικού εργαλείου πρόληψης της ηπατίτιδας C.

Μαντάτα News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"