Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Νέος χωροταξικός σχεδιασμός και ΕΟΖ στην Πελοπόννησο

Το σημαντικότερο εργαλείο ανάπτυξης» χαρακτήρισε το χωροταξικό πλαίσιο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012, με τη μελετητική ομάδα που έχει αναλάβει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής την αναθεώρησή του.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στους άξονες, στις προτεραιότητες και....
στις πολιτικές κατευθύνσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη ανάπτυξή της.
«Η χωροταξική τεκμηρίωση του στρατηγικού σχεδιασμού, η ζωνοποίηση των δραστηριοτήτων στο επίπεδο της διευκόλυνσης των αδειοδοτήσεων για προσέλκυση επενδύσεων και η δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών αποτελούν κρίσιμα στοιχεία για τα οποία θα πρέπει να γίνει πρόβλεψη στον αναθεωρημένο χωροταξικό σχεδιασμό» τόνισε ο Περιφερειάρχης.
Ειδικότερα, συζητήθηκε το ζήτημα της χωρικής συνοχής, η οριοθέτηση βιομηχανικών περιοχών, η χωροθέτηση του Δημοπρατηρίου, το οποίο βρίσκεται ένα βήμα πριν την τελική υλοποίησή του, η αξιοποίηση των ακτογραμμών για δημιουργία μαρίνων, καταδυτικών πάρκων και λιμανιών, η διαχείριση των διαφόρων ειδών αποβλήτων, τα αεροδρόμια Τρίπολης και Καλαμάτας, η δημιουργία ενιαίου φορέα διαχείρισης οικοσυστημάτων, η ανάπτυξη πράσινης οικονομίας, η ανάπτυξη θεματικού τουρισμού, τα ολοκληρωμένα ΣΧΟΑΠ, ο καθορισμός μεταλλευτικών περιοχών, ο καθορισμός της γης υψηλής παραγωγικότητας και πολλοί ακόμα τομείς.
«Στόχος μας είναι η αναθεώρηση του χωροταξικού πλαισίου να υιοθετήσει μια προχωρημένη αντίληψη, η οποία θα ενσωματώσει μελλοντικές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι οποίες ήδη έχουν προβλεφθεί στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου» σημείωσε, τέλος, ο Περιφερειάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"