Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

Στο ΣτΕ εργαζόμενοι και μέτοχοι της ΑΤΕ για τη μεταβίβαση στην Πειραιώς

Στο ΣτΕ εργαζόμενοι και μέτοχοι της ΑΤΕ για τη μεταβίβαση στην ΠειραιώςΕργαζόμενοι και μέτοχοι της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος (ΑΤΕ), προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), ζητώντας να ακυρωθεί η ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ΑΤΕ που έγινε από την Τράπεζα της Ελλάδος, η μεταβίβασή της στην Τράπεζα Πειραιώς, όπως και η μεταβίβαση των περιουσιακών της στοιχείων.
Ειδικότερα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν....

ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ΑΤΕ, το Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας Εργαζομένων ΑΤΕ, μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο αυτών φορέων (συνδικαλιστές), εργαζόμενοι και συνταξιούχοι στην ΑΤΕ, καθώς και μέτοχοι της Αγροτικής.

Όλοι υποστηρίζουν ότι οι αποφάσεις ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της ΑΤΕ είναι αντισυνταγματικές, αντίθετες στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία και νομολογία, όπως επίσης προσκρούουν στην ελληνική νομοθεσία και ειδικά στο κεφάλαιο που αφορά τα εργασιακά.

Αναλυτικότερα, υποστηρίζεται ότι η ανάκληση της άδειας στηρίζεται σε αόριστες, γενικόλογες και ατεκμηρίωτες παραδοχές για έλλειψη βιωσιμότητας και αδυναμία ρευστοποίησης της ΑΤΕ.

Ακόμη, η μεταβίβαση της ΑΤΕ στην Πειραιώς έγινε χωρίς δημόσια προκήρυξη, αλλά και χωρίς καμιά διαδικασία που να διασφαλίζει τις αρχές της διαφάνειας και του ελεύθερου ανταγωνισμού, ενώ η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε σε μια μόνο ημέρα, υπογραμμίζεται στις προσφυγές.

Όμως, η διαδικασία που ακολουθήθηκε παραβιάζει πλειάδα συνταγματικών διατάξεων (όπως είναι η αρχή της διαφάνειας και του ανταγωνισμού), υπογραμμίζεται στις προσφυγές, αλλά είναι και εκ διαμέτρου αντίθετη με την νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε άλλο σημείο των προσφυγών, τονίζεται ότι «η κλήση μόνο μιας Τράπεζας προς υποβολή προσφορών δεν συνάδει με τις αρχές της διαφάνειας, της χρηστής διοίκησης και της εξυπηρέτησης του Δημοσίου συμφέροντος, αφού οι ως άνω αρχές επιβάλλουν την κλήση του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού υποψηφίων αγοραστών των περιουσιακών στοιχείων της υπό εκκαθάριση Τράπεζας, προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη λύση εις όφελος και των δανειστών της Τράπεζας που τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση»

Τέλος, υποστηρίζεται ότι παραβιάζεται και η Ευρωπαϊκή και ελληνική εργατική νομοθεσία, καθώς κατά το «πέρασμα» των εργαζομένων της ΑΤΕ στην Πειραιώς, δεν τους αναγνωρίστηκε καμιά προϋπηρεσία, βαθμός και θέση που κατείχαν, ούτε και οποιοδήποτε επίδομα που ελάμβαναν, αλλά αντίθετα προσελήφθηκαν ως απλοί τραπεζικοί υπάλληλοι.
Κέρδος - Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"