Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Μέρκελ: Ελπίζω και εύχομαι η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ

Είναι βαθιά πεποίθησή μου ότι είναι μια δύσκολη περίοδος για τους Έλληνες από τους οποίους ζητούνται πάρα πολλά, επεσήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος, ξεκινώντας τις δηλώσεις της, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Σαμαρά.

Η κ. Μέρκελ αναγνώρισε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου στην Ελλάδα και συνεχίζουν να γίνονται σε καθημερινή βάση. Υπογράμμισε ότι η πορεία για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση είναι....
δύσκολη, αλλά αξίζει τον κόπο να ολοκληρωθεί.
«Εχει διανυθεί ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου, αξίζει τον κόπο να ολοκληρωθεί η διαδρομή γιατί σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα θα χάσει πάρα πολλά. Είναι κοινό μας συμφέρον να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας. Είμαστε εταίροι και φίλοι, προσπαθούμε να επιλύσουμε τα προβλήματα. Είναι βαθιά μου πεποίθηση ότι η Ελλάδα βιώνει μια δύσκολη περίοδο, τους ζητούνται πολλά» πρόσθεσε η Γερμναίδα καγκελάριος.
«Πρέπει να θέσουμε το πλαίσιο ώστε τα παιδιά μας να ζουν σε ευημερία. Πολλά έγιναν, πολλά πρέπει να γίνουν. Θα συνεργαστούμε γι' αυτό», δήλωσε.
Η κ. Μέρκελ είπε ότι «δεν είμαστε η τρόικα που θα κάνει την έκθεση αλλά μπορούμε να δώσουμε ώθηση στα διμερή θέματα. Με τον κ. Φούχτελ θα κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση, τα προγράμματα που προωθούμε πηγαίνουν καλά».
Αναφερόμενη στην έκθεση της τρόικας εξήγησε ότι «πρέπει να γίνει δουλειά σε βάθος. Ο κ. Σαμαράς μου εξήγησε ότι η δόση -που έπρεπε να έχει καταβληθεί το καλοκαίρι- είναι απαραίτητη. Εμείς πιέζουμε όσο μπορούμε να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία, αλλά πρέπει να γίνει δουλειά σε βάθος και αυτό απαιτεί χρόνο».
«Η καταβολή μιας δόσης δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα. Τα τελευταία έχουν δημιουργηθεί σε πολλά χρόνια και δεν λύνονται μέσα σε μια νύχτα», συμπλήρωσε. 
«Ο δρόμος που ακολουθούμε βοηθά να χτίσουμε αξιοπιστία» επανέλαβε. Πρέπει η Ευρώπη να μπορεί να στηριχθεί στην ανταγωνιστικότητα της και να στηρίξει τις θέσεις εργασίας».
Σημείωσε ότι παράλληλα με τα μέτρα λιτότητας θα πρέπει να υπάρχουν και μέτρα ανάπτυξης. «Θα κάνουμε ότι πρέπει για να έχει η Ελλάδα πρόσβαση σε κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αλλά και της γερμανικής Kfw. Θα διαπιστώσουμε ποιοι πόροι μπορούν να διατεθούν στην Ελλάδα για ευρωπαϊκά προγράμματα», σημείωσε.
Ο Ελληνικός λαός ματώνει, αλλά είναι αποφασισμένος να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι η χώρα είναι αποφασισμένη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να ξεπεράσει την κρίση.
Σημείωσε επίσης ότι η Ελλάδα δεν ζητά χάρες, ούτε περισσότερα χρήματα και ανέφερε ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος έδειξε σεβασμό για τις θυσίες του ελληνικού λαού.
Αυτή την ώρα η Γερμανίδα καγκελάριος έχει ήδη μεταβεί πεζή, συνοδευόμενη από τον κ. Σαμαρά, στο Προεδρικό Μέγαρο, για τη συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια.
Στις 17.30 η Άγγελα Μέρκελ και ο Αντώνης Σαμαράς θα έχουν συνάντηση με μέλη της ελληνικής και γερμανικής επιχειρηματικής κοινότητας, μετά το πέρας της οποίας η κυρία Μέρκελ θα αναχωρήσει από την Αθήνα.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"