Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Πρόγραμμα «Αριάδνη» βάζει στόχο τις συντάξεις-μαϊμού

 Οριστικό τέλος στα φαινόμενα παραβατικότητας στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης φιλοδοξεί να θέσει το σύστημα «Αριάδνη» που παρουσιάζει σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης
Το νέο πρόγραμμα προβλέπει τη δημιουργία ενός «αναχώματος» απέναντι στην οικονομική αιμορραγία που προκαλούν στα Ταμεία οι συντάξεις-μαϊμού, μέσω της δημιουργίας ενός ενδιάμεσου φορέα που θα....
διασταυρώνει την οποιαδήποτε αλλαγή σε οικογενειακή κατάσταση, η οποία πλέον θα δηλώνεται υποχρεωτικά σε συμβολαιογράφο.
Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Βρούτση στον τηλεοπτικό σταθμό Μέγκα το κόστος της παραβατικότητας αφαιρεί περί το 500 εκ. ευρώ, κάθε
χρόνο από τα ταμεία.
Το νέο σχέδιο προβλέπει τη δήλωση σε συμβολαιογράφους θανάτων, καθώς και γάμων και διαζυγίων πριν την τέλεσή τους, κατόπιν μέσω ενδιάμεσου φορέα τα στοιχεία θα συγκεντρώνονται και θα προωθούνται στα ταμεία τα οποία θα είναι υποχρεωμένα εντός μιας ημέρας να ενημερώνουν τα μητρώα τους.
Ο λόγος που προτιμήθηκε η λύση της μεσολάβησης των συμβολαιογράφων είναι το γεγονός ότι είναι ήδη ηλεκτρονικά συνδεδεμένοι με το ΚΕΠΥΟ, κάτι που δεν ισχύει προς το παρόν για τα ληξιαρχεία, κι έτσι θα είναι δυνατή η γρήγορη διασταύρωση των στοιχείων.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ, η αμοιβή του συμβολαιογράφου που εκτιμάται στα 45 ευρώ θα αποδίδεται από τους ασφαλισμένους και μετά θα επιστρέφεται στο σύνολό της από το ταμείο.
Οσον αφορά στους 90.000 συνταξιούχους που δεν προσήλθαν στην απογραφή του ΙΚΑ και ως εκ τούτου δεν θα λάβουν τη σύνταξή τους στις 21 Οκτωβρίου, θα μπορούν από τις 22 Οκτωβρίου να μεταβαίνουν στα κατά τόπους καταστήματα του ΙΚΑ να απογράφονται και κατόπιν να λαμβάνουν σχετικο σημείωμα για την καταβολή της σύνταξής τους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"