Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

Άνοιγμα τραπεζικών λογαριαμών και δήμευση περιουσίας όσων φοροδιαφέυγουν - Όλο το "κρυφό" σχέδιο του ΣΔΟΕ για όσους δεν πληρώνουν φόρους

Το νέο σχέδιο δράσης του ΣΔΟΕ στόχο έχει να να εντοπίσει όλες τις περιπτώσεις φοροδιαφυγής
Με ποιο τρόπο
Με μία σειρά μέτρων που προωθούνται και πρόκειται να εφαρμοστούν άμεσα, τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών σε Ελλάδα και εξωτερικό, έλεγχο περιουσιακών στοιχείων, έλεγχο εταιρειών offshore, μεταβιβάσεις σκαφών αναψυχής κα.
Όλο το “κρυφό” σχέδιο του ΣΔΟΕ....
Σύμφωνα με το “ΒΗΜΑ”, μεταξύ των μέτρων της πρώτης γραμμής του ΣΔΟΕ είναι το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών τόσο για νομικά όσο και για φυσικά πρόσωπα. 
Σε όσες περιπτώσεις διαπιστώνονται διαφορές χρημάτων που δεν καλύπτονται από τα φορολογηθέντα εισοδήματα τότε θα δεσμέυονται και θα δημεύονται κινητά, ακίνητα αλλά και χρήματα. Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μπαίνουν όσοι πραγματοποίησαν σε ετήσια βάση πιστώσεις ή χρεώσεις άνω των 300.000 ευρώ. 
Οι τράπεζες θα παρέχουν σε ηλεκτρονική μορφή τα αρχεία στα οποία αποτυπώνονται τα στοιχεία φυσικών προσώπων που διέθεταν από από το 2000 και μετά τραπεζικούς λογαριασμούς . Θα ελέγχουν επίσης όλες οι συναλλαγές στο εξωτερικό από 100.000 ευρώ και άνω.

Επίσης, με στόχο την πάταξη του λαθρεμπορίου θα γίει online σύνδεση των τελωνείων με το ΣΔΟΕ. Θα διενεργούνται φυσικοί έλεγχοι στις εισαγωγές εμπορευμάτων και ειδικά από την Τουρκία.

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μπαίνουν και offshore εταιρείες αφού στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται περίπου 18.300 εξωχώριες εταιρείες στις οποίες μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένας έλεγχος.

Θα γίνει αξιοποίηση των εκθέσεων με τις φορολογικές παραβάσεις και θα διενεργηθούν τακτικοί και προσωρινοί έλεγχοι με υποχρέωση εβδομαδιαίων αναφορών. Τέλος σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, για την επιτυχή αναδιάρθρωση του υπουργείου Οικονομικών θα προχωρήσει άμεσα η πλήρης μηχανοργάνωση όλων των υπηρεσιών του.

Πρόσφατα, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης σε αναφορά του στη Βουλή στους ελέγχους που έγιναν στους 54.000 καταθέτες του εξωτερικού, είπε χαρακτηριστικά ότι το 25% των ποσών που μεταφέρθηκαν σε τράπεζες του εξωτερικού δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα που δηλώθηκαν στην εφορία. Αυτό σημαίνει ότι στο σύνολο των 22 δισ. που μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό το Δημόσιο μπορεί να εισπράξει περίπου 2,5 δισ. ευρώ
Έτσι το ΣΔΟΕ αποφάσισε να ξεκινήσει ελέγχους όχι μόνο σε όσους βγάζουν χρήματα στο εξωτερικό και σε όσους συνολικές πιστώσεις ή χρεώσεις σε ένα τουλάχιστον  τραπεζικό λογαριασμό ύψους άνω των 300.000 ευρώ, σε ετήσια βάση.
NewsIt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"