Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Το σχέδιο για τον κατώτατο μισθό και η κατάργηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου αναμένεται να παρουσιάσει η κυβέρνηση και θα καταθέσει στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση για το νέο μηχανισμό διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού.
«Η χώρα έχει αναλάβει την υποχρέωση, ήδη από το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους (ν.4046/2012), να διαμορφώσει ένα νέο μηχανισμό καθορισμού κατώτατου μισθού σε εθνικό επίπεδο. 
Ο νέος μηχανισμός, συμβαδίζοντας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, θα παρέχει στο κράτος....
αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση των κατώτατων αμοιβών στην οικονομία, ύστερα από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.
«Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάζουμε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της πορείας θεσμικής αναδιαμόρφωσης της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η οποία ξεκίνησε το καλοκαίρι με τον τριμερή κοινωνικό διάλογο και θα ολοκληρωθεί στις αρχές του επόμενου χρόνου. Σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνω ότι ο κατώτατος μισθός δεν πρόκειται να μειωθεί περαιτέρω», κατέληξε ο υπουργός.

Στο μεταξύ, η νομοθέτηση του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση που ανοίγει το δρόμο για το "ξήλωμα" της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας έρχεται τη στιγμή που η τρόικα εμφανίζεται να πιέζει για κατάργηση των προσαυξήσεων ο\που προκύπτουν από τις τριετίες καθώς και των επιδομάτων που συνοδεύουν τον κατώτατο μισθό.

NewsIt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"