Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012

Στην βουλή η εξίσωση φόρου του πετρελαίου

Κατατέθηκε η τροπολογία για την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης.

Με την τροπολογία καθιερώνεται ενιαίος συντελεστής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο εσωτερικής καύσης ανεξαρτήτως χρήσης, είτε είναι πετρέλαιο κίνησης, είτε θέρμανσης, είτε χρησιμοποιείται για άλλες χρήσεις.

Σύμφωνα με το κείμενο της τροπολογίας, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης θα είναι....
ενιαίος ύψους 330 ευρώ ανά 1.000 λίτρα για το πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Έτσι ο φόρος για το κίνησης μειώνεται κατά 8,2 λεπτά το λίτρο.

Εκτός δηλαδή από την τεράστια επιβάρυνση για τη θέρμανση, υπάρχει και όφελος για τους καταναλωτές από τη μείωση του φόρου στο κίνησης: ανέρχεται σε 10 λεπτά το λίτρο (8,2 λεπτά συν ΦΠΑ), δηλαδή οι τιμές του θα πρέπει να μειωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα ισόποσα.

Ακόμη, η τροπολογία προβλέπει την πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης μέσω των τραπεζών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η άμεση χορήγηση του επιδόματος στους δικαιούχους, κατά παρέκκλιση των διατάξεων περί δημοσίου λογιστικού.

Τέλος, να σημειωθεί ότι παρά την εξίσωση του φόρου στα δύο καύσιμα, το πετρέλαιο θέρμανσης θα συνεχίσει να αποτελεί ξεχωριστό τύπο καυσίμου ο οποίος θα διατίθεται στους καταναλωτές από τις 15 Οκτωβρίου έως και την 30 Απριλίου κάθε χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"