Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Καμπανάκι Νταλάρα: Σταματήστε τώρα τη σκληρή λιτότητα στην Ελλάδα

Picture 0 for Καμπανάκι Νταλάρα: Σταματήστε τώρα τη σκληρή λιτότητα στην Ελλάδα Την ανάγκη να εγκαταλειφθούν άμεσα τα μέτρα σκληρής λιτότητας και να υιοθετηθούν φιλοαναπτυξιακές πολιτικές στην Ελλάδα, υπογραμμίζει ο επικεφαλής του IIF.
Το πρόγραμμα που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα χρήζει αλλαγών, υπογράμμισε ο επικεφαλής του Διεθνούς Ινστιτούτου  Χρηματοοικονομικής (IIF), Τσαρς Νταλάρα, υπογράφοντας την μηνιαία έκθεση για την οικονομική πολιτική του Ινστιτούτου.
Όπως είπε, πρέπει να....
εγκαταλειφθούν άμεσα τα μέτρα σκληρής λιτότητας, προκειμένου να υιοθετηθούν φιλοαναπτυξιακές πολιτικές, που θα δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και δεν θα καθορίζουν τους στόχους της δημοσιονομικής πολιτικής με βάση το λόγο του χρέους προς το ΑΕΠ.
Παράλληλα, απευθύνει έκκληση για άμεση ολοκλήρωση της έκθεσης της τρόικας για την Ελλάδα, προτείνοντας επιμήκυνση του προγράμματος για την οποία προσθέτει ότι μπορεί να επιτευχθεί χωρίς νέα χρηματοδότηση αν μειωθούν οι τόκοι στα δάνεια που έλαβε η χώρα από τον επίσημο τομέα.
Ακόμη, στενοί συνεργάτες του κ. Νταλάρα επεσήμαναν πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επαναπροσδιορίσει τις πολιτικές δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόζει στις υπερχρεωμένες χώρες της περιφέρειας. «Δεν θα πρέπει να επιδιώκεται η επιστροφή στην ανάπτυξη μόνο μέσα από δομικές μεταρρυθμίσεις για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας και την αύξηση της προσφοράς, αλλά και από πολιτικές που θα αποτρέπουν την υπερβολική συρρίκνωση της ζήτησης», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ειδικά για την περίπτωση  της Ελλάδας, το IIF τονίζει ότι  πρέπει να ληφθούν μέτρα που στηρίζουν  την επέκταση των δημόσιων επενδύσεων, που μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στην ενίσχυση τόσο της ζήτησης, όσο και της προσφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"