Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Βόμβα Βενιζέλου: Ζητά νέο κούρεμα

Βόμβα Βενιζέλου: Ζητά νέο κούρεμαΤη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους ανοίγει -για πρώτη φορά από την ελληνική πλευρά- με δηλώσεις του ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δηλώνοντας ότι "αν δεν διασφαλιστεί ότι ανοίγει η συζήτηση για περαιτέρω μείωση του χρέους τα μέτρα δεν μπορούν να έλθουν για ψήφιση
Με τον τρόπο αυτό ο Ε. Βενιζέλος δημιουργεί ένα ακόμη πρόβλημα στην κυβέρνηση καθώς παρεκκλίνει από τη γραμμή Σαμαρά και....
συντάσσεται με την άποψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Το Sofokleousin.gr έχει επανηλλειμένως επισημάνει τις θέσεις του ΔΝΤ και την κόντρα στην τρόικα αποκαλύπτοντας και την άτυπη συμφωνία Μέρκελ-Σαμαρά.
Η επιλογή Βενιζέλου αποτελεί στροφή 180 μοιρών, παραδοχή ότι το πρώτο κούρεμα δεν μας σώζει όπως ανέφερε το Sofokleousin.gr από το 27 Οκτωβρίου 2011.
Η θέση Βενιζέλου αναμένεται να αποτελέσει εφαλτήριο ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων τόσο στην κυβέρνηση όσο και στις Βρυξέλλες, ενώ οι γνωρίζοντες υποστηρίζουν ότι τοποθέτηση Βενιζέλου ενδεχομένως να αποτελεί και πορϊόν πολιτικής συμφωνίας με τον Αντώνη Σαμαρά ώστε να σνισχυθεί η διαπραγματευτική γραμμή της χώρας καθώς πλησιάζουμε στη Σύνοδο Κορυφής.
Σε κάθε περίπτωση με αυτή την τοποθέτηση το ΠΑΣΟΚ οδηγείται πιο αριστερά καλύπτοντας το χώρο του Φώτη Κουβέλη και προσπαθώντας να προλάβει τη δημιουργία κινήσεων από τους αποχωρούντες.
Με ενδιαφέρον αναμένεται πλέον η τοποθέτηση της κυβέρνησης απέναντι στη γραμμή Βενιζέλου. Πηγές του Μαξίμου αναφέρουν πως απάντηση θα υπάρξει "περί διαγραμμάτων" από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.
Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από τους κκ Κεδίκογλου και Στουρνάρα να περιοριστούν στην πεπατημένη δηλώνοντας ότι εκδραστές της επίσιμης κυβερνητικής γραμμής είναι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών.
Σοφοκλέουςin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"