Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα ενάντια στα νέα μέτρα

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται από τα χθες η χώρα με τη κορύφωση των απεργιών να πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα επώδυνα νέα μέτρα.
Από χθες σε πανελλαδική
απεργία βρίσκονται δημοσιογράφοι, συμβολαιογράφοι, νοσοκομειακοί γιατροί, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα, που....

πλήττουν τους κλάδους τους.
Σε τριήμερη πανελλαδική αποχή από την Τετάρτη έως την Παρασκευή είναι και οι δικηγόροι, μετά την απόφαση των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.
Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν την Πέμπτη, με την
24ωρη απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στην οποία παίρνουν μέρος ομοσπονδίες εργαζομένων, μεταξύ των οποίων τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, σε Ταμεία και ασφαλιστικούς Οργανισμούς κ.ά.

Σε
24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, με αποτέλεσμα να μείνουν ακινητοποιημένοι οι συρμοί του Προαστιακού. Στο πλαίσιο αυτό, δεν θα πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια του μετρό μέχρι το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τα τρόλεϊ
δεν θα κυκλοφορήσουν επίσης όλο το 24ωρο, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.
Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία
συμμετέχουν στην απεργία της Πέμπτης με στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Τη συμμετοχή τους
στη γενική απεργία, με στάση εργασίας από τις 5 έως τις 9 το πρωί ανακοίνωσαν και οι εργαζόμενοι σε μετρό, ΗΣΑΠ (ηλεκτρικός) και τραμ.

Όπως αναφέρεται
στη σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε πρωινή στάση εργασίας προκειμένου να διευκολύνουν τη μεταφορά των απεργών στο συλλαλητήριο.
Επίσης, σε στάση εργασίας προχωρούν την ίδια μέρα οι ιδιοκτήτες ταξί οι οποίοι ακινητοποιούν τα οχήματά τους από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας
θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 10 το πρωί μέχρι τη μία (1) το μεσημέρι.

Πρόγραμμα κινητοποιήσεων
ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, αρχής γενομένης από την  24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, με έναρξη τα μεσάνυχτα (συγκεκριμένα από την 00:01) και λήξη στις 24:00.

Οι δημοσιογράφοι, τέλος
, θα συμμετάσχουν την Πέμπτη στις κινητοποιήσεις με στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"