Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Συμμετοχή των δικηγόρων της Καλαμάτας στην αυριανή αποχή

Ο Δικηγορικός  Σύλλογος Καλαμάτας συμμετέχει στην αποχή των δικηγόρων της χώρας από τα καθήκοντά τους, την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012, ημέρα ψήφισης στην Ολομέλεια της Βουλής των ρυθμίσεων, μεταξύ άλλων, περί μείωσης της ευθύνης του Επικουρικού Κεφαλαίου ως προς την αποζημίωση θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας επισημαίνει τον κοινωνικά ανάλγητο χαρακτήρα των προωθούμενων νομοθετικών ρυθμίσεων, που....
φαλκιδεύουν τα δικαιώματα του μέσου πολίτη – θύματος τροχαίου ατυχήματος, καταδικάζοντάς τον σε αναξιοπρεπή διαβίωση, κατά πλήρη καταστρατήγηση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και κράτους δικαίου, αλλά και του ευσυνείδητου πολίτη ο οποίος καταβάλλει τα ασφάλιστρά του, πλην όμως κινδυνεύει να υποστεί τις συνέπειες των ελλιπών – με ευθύνη του κράτους – ελέγχων στην ασφαλιστική αγορά.
Ζητάμε εκ νέου την άμεση απόσυρση των εν λόγω κατάπτυστων διατάξεων, επισημαίνοντας πως – όπως προκύπτει από τα πρακτικά των σχετικών συζητήσεων στο Κοινοβούλιο, η πλειοψηφία των Βουλευτών είναι κατηγορηματικά αντίθετη προς την υιοθέτησή τους.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας συμμετέχει στην αποχή αυτή αποκλειστικά και μόνο για χάρη της ενότητας του πραγματικώς νοούμενου Ελληνικού μαχόμενου δικηγορικού σώματος, παρότι:
- Το Δ.Σ. του Δ.Σ. Αθηνών  προαποφάσισε σχισματικά και  αιρετικά, μόνο του, την κήρυξη της παραπάνω αποχής.
- Τα λοιπά μέλη της  Συντονιστικής Επιτροπής, αγνοήθηκαν  και παραγκωνίσθηκαν από το  Δ.Σ. της Αθήνας, με αποτέλεσμα  να βρεθούν προ απροόπτου και  προ ειλημμένης απόφασης περί αποχής.
- Η Συντονιστική  Επιτροπή αναγκάσθηκε να λάβει  και αυτή απόφαση (και καλά  έκανε) περί αποχής κατόπιν  εορτής και δια τηλεφωνικής συνεδριάσεως.
- Το δικηγορικό  σώμα σύρεται και πάλι ως  ουραγός πίσω από τις εξελίξεις  που το αφορούν, αναλωνόμενο  σε άνευ ουσίας ημερήσιες αποχές την ημέρα ψήφισης των νομοθετημάτων και σε βερμπαλιστικούς αφορισμούς και ξορκισμούς των εις βάρος μας τεκταινομένων.
- Οι καταιγιστικές  εις βάρος των μαχόμενων δικηγόρων  της χώρας δυσάρεστες εξελίξεις,  είναι όχι απλά προ των πυλών,  αλλά έχουν εισβάλλει στα γραφεία μας και στους συλλόγους μας, απειλώντας μας με εξανδραποδισμό, με το συνδικαλιστικό μας σώμα να παρακολουθεί απαθές και αναποτελεσματικό τις τραγικές εξελίξεις.
Η συνέχιση της  απαθούς παρακολούθησης και ενατένισης εκ του μακρόθεν του κυκεώνα που επελαύνει κατά του δικηγορικού σώματος και η αφελής εξακολούθηση της παροχής πίστης στις ψευδείς και ανά ώρα μεταβαλλόμενες υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις των κυβερνώντων και των επικυρίαρχων της χώρας, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή των δικηγόρων της χώρας, στην διάλυση των δικηγορικών συλλόγων και στην κατάργηση του κράτους δικαίου που υποτίθεται ότι έπρεπε να υπηρετούμε.
Θλιβόμαστε  που θα αποτελέσουμε μάρτυρες του  τέλους εποχής, που έχει ήδη προδιαγραφεί ερήμην μας. -
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
(ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ)                        (ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"