Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Επικίνδυνοι τριγμοί στη συγκυβέρνηση στο παραπέντε της συμφωνίας

Ραγδαία κλιμακούμενη ένταση μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Η κάθετη άρνηση του Φ. Κουβέλη να ψηφίσει τα εργασιακά αλλά και οι διαρροές από την Ιπποκράτους περί ειδικού ταμείου που απαιτούν οι δανειστές και το οποίο οδηγεί υπό διεθνή έλεγχο την χώρα προκάλεσαν εντονότατη δυσφορία στο Μαξίμου, τόσο ώστε να αποφασιστεί για πρώτη φορά να....

προχωρήσει σε δήλωση ο ίδιος ο πρωθυπουργός με πολλές αιχμές προς όλες τις κατευθύνσεις της συγκυβέρνησης.
Την ίδια ώρα και παρά την κάθετη δήλωση Κουβέλη ότι δεν ψηφίζει τα εργασιακά και το αίτημα Βενιζέλου για πολιτική διαπραγμάτευση, ο υπουργός Οικονομικών δήλωνε σε δημοσιογράφους ότι τα εργασιακά έχουν ουσιαστικά κλείσει, η κυβέρνηση θα φέρει το πακέτο των μέτρων στην Βουλή και ο καθένας θα αποφασίσει εκεί για τη στάση του.
Τόση ήταν η ένταση που για μερικές ώρες μετά τη σύσκεψη το Μαξίμου έθετε υπό μορφή ρητορικής ερώτησης το εάν η ΔΗΜΑΡ εξακολουθεί αν στηρίζει την κυβέρνηση, ή όχι.
Η απάντηση ήρθε βέβαια αμέσως από την ΔΗΜΑΡ σημειώνοντας ότι σαφώς στηρίζει την κυβέρνηση αλλά επιμένει να μη συμφωνεί με τον εργασιακό μεσαίωνα που φέρνουν οι απαιτήσεις της τρόικα.
Μάλιστα, η απάντηση περιείχε και μια αιχμηρή ατάκα που αφορούσε την αποστροφή της δήλωσης του πρωθυπουργού περί υπευθυνότητας.
«Τόλμη και υπευθυνότητα πρέπει να υπάρχει κατά κύριο λόγο απέναντι στην κοινωνία» σημείωναν κύκλοι της ΔΗΜΑΡ.
Ένταση και με το ΠΑΣΟΚ
Το άλλο μεγάλο θέμα με το οποίο δεν αποκλείεται να βρεθεί αντιμέτωπη η χώρα στο αμέσως προσεχές διάστημα και που προκάλεσε ένταση μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου ήταν το θέμα του ειδικού ταμείου το οποίο -σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ- αιτούν οι δανειστές προκειμένου αυτό να διαχειρίζεται όχι μόνο τις δόσεις του δανείου αλλά και τα δημόσια έσοδα.
Αρχικά και το υπουργείο Οικονομικών και το Μαξίμου διέψευδαν ότι «υπάρχει τέτοιο θέμα» και ότι έγινε συζήτηση στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Σε απάντηση η Ιπποκράτους έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας το οποίο εστάλη στην ελληνική κυβέρνηση και το οποίο σαφώς έθετε θέμα σύστασης ειδικού ταμείου με έδρα τις Βρυξέλες το οποίο θα χειρίζεται τα δημοσιονομικά της χώρας καθιστώντας την ουσιαστικά χώρα υπό συνολικό έλεγχο αν όχι κατοχή.
Μετά από αυτό σε άτυπη ενημέρωση από την ΝΔ έγινε γνωστό ότι πράγματι υπήρξε τέτοιο έγγραφο , αλλά όπως ανέφεραν πηγές της ΝΔ, «το θέμα δεν είναι τι σου στέλνουν, αλλά τι απαντάς εσύ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"