Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Κύκλωμα σωματεμπορίας στην Καλαμάτα, με μεγάλα πλοκάμια σε όλη τη χώρα


Οργανωμένο κύκλωμα σωματεμπορίας αλλοδαπών γυναικών, που δραστηριοποιούνταν σε διάφορες περιοχές της χώρας, εξαρθρώθηκε στην Καλαμάτα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας.
Οι αστυνομικοί δεν έχουν καταφέρει ακόμα να συλλάβουν τους εμπλεκόμενους δράστες, ενώ εντοπίσθηκαν 3 νεαρές αλλοδαπές που ήταν θύματα του κυκλώματος.
Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος....
4 μελών του κυκλώματος, τριών ημεδαπών ανδρών, ηλικίας 46, 40 και 60  ετών, καθώς και σε βάρος μίας Ρωσίδας, που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και σωματεμπορία.  

ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

Όπως προέκυψε, ο 46χρονος Αθηναίος μαζί με την Ρωσίδα, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και στρατολογούσαν αλλοδαπές γυναίκες, με το πρόσχημα της εργασίας.

Αρχικά τις εντόπιζαν στις χώρες τους και εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι αυτές αναζητούσαν εργασία, τους έταζαν δουλειά σε καταστήματα, όπου θα χορεύουν. 
Αφού τις μετέφεραν αεροπορικώς στην Ελλάδα στη συνέχεια τις παρέδιδαν παρά την θέληση τους, σε διάφορα νυχτερινά καταστήματα, με σκοπό την σεξουαλική τους εκμετάλλευση. Μεταξύ αυτών των περιπτώσεων ήταν και η υπόθεση που εξιχνιάστηκε  στην Καλαμάτα.

Ειδικότερα, προχθές το πρωί, στην Καλαμάτα αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας έκαναν έφοδο σε διαμέρισμα που εντόπισαν στο κέντρο της Καλαμάτας στην οδό Βασ. Κωνσταντίνου.

Όπως αποδείχθηκε το διαμέρισμα είχε νοικιάσει ο 40χρονος Καλαματιανός και σε αυτό είχε εγκατασταθεί κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Μέσα στο σπίτι οι αστυνομικοί βρήκαν 2 αλλοδαπές γυναίκες, υπήκοοι Ρωσίας και Ουκρανίας.

Από την έρευνα προέκυψε ότι, ακόμα μία αλλοδαπή, υπήκοος Ρωσίας, είχε μεταφερθεί από το συγκεκριμένο διαμέρισμα της Καλαμάτας, στην Λαμία Φθιώτιδας, όπου την παρέλαβε 60χρονος ιδιοκτήτης νυχτερινού καταστήματος στη Λαμία, με σκοπό να την εκδίδει αντί χρηματικού ποσού. Η αλλοδαπή εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Στη Ρωσίδα που εντοπίσθηκε στη Λαμία και στην Ουκρανή που βρέθηκε μέσα στο διαμέρισμα, γνωστοποιήθηκαν όλες οι περί προστασίας και παροχής βοήθειας διατάξεις, ενώ μεταφέρθηκαν για να φιλοξενηθούν στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η Ρωσίδα που βρέθηκε στο σπίτι μαζί με την Ουκρανή, δήλωσε πως ότι γινόταν ήταν με τη θέλησή της.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί άμεσα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για τον εντοπισμό και την σύλληψη των μελών του κυκλώματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"