Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Καταπληκτικό!!! Το βροντερό "παρών" των Ποντίων στο ΟΑΚΑ (Βίντεο).

dtfestibal_998559603.jpgΜας το υποσχεθήκαν και τα κατάφεραν να μας χαρίσουν εχθές μια αξέχαστη, γεμάτη παράδοση και νιάτα βραδιά. Ένα πραγματικό αντίδοτο σε ό,τι περνάει ο Ελληνικός λαός όλο αυτόν τον καιρό. 
Η καρδιά της πρωτεύουσας της χώρας μας, χτύπησε το βράδυ που μας πέρασε, σε Ποντιακούς ρυθμούς αφού πάνω από 2000 χορευτές από κάθε γωνιά της Ελλάδας εκπροσωπώντας επάξια 407 σωματεία έδωσαν....
ραντεβού με την παράδοση και συγκεντρώθηκαν στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ ΟΑΚΑ.  
Μία βραδιά που σίγουρα θα μείνει χαραγμένη σε όλους όσους παρευρέθησαν και κατέκλυσαν το γήπεδο που όπως αναφέρθηκε ξεπέρασαν τους 15.000
Χαμογελαστά πρόσωπα, χορευτές που έδωσαν την ψυχή τους, παρουσιαστές στα καλύτερά τους και ένα ένθερμο κοινό Ποντίων αλλά και μη Ποντίων, συνέθεσαν το φόντο του 8ου Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της Π.Ο.Ε.

Το φετινό φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στον Ποντιακό Ηγεμονικό Οίκο των Γαβράδων, ο οποίος χάρισε στον Ελληνισμό διανοούμενους, καλλιτέχνες αλλά και τον Άγιο Θεόδωρο Γαβρά που τιμάται από την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Παρχαρίδης Γεώργιος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις δυσκολίες που περνάει ο Ελληνικός λαός  και που όλοι μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά μπορούμε να ξεπεράσουμε. Κλείνοντας τόνισε ότι η Π.Ο.Ε. θα συνεχίσει να μάχεται και να προσπαθεί για την  Διεθνοποίηση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Τον λόγο μετά πήρε ο Πρόεδρος Νότιας Ελλάδας & Νήσων κ. Βαρυθυμιάδης Γεώργιος και παρομοίασε τους χορευτές σαν κεριά αναμμένα ως ελάχιστος φόρος τιμής για τα 90 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Στην συνέχεια οι 5 Σ.Πο.Σ παρουσίασαν τους χορούς της αλησμόνητης Πατρίδας. Συγκεκριμένα η Σ.Πο.Σ Θεσσαλονίκης παρουσίασε χορούς από την Ματσούκα, η Σ.Πο.Σ Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου από το Κάρς, η Σ.Πο.Σ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλία από την περιοχή Ακ Ντάγ Ματέν,  η Σ.Πο.Σ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από την Κιμισχανά Αργυρούπολης και τέλος η Σ.Πο.Σ Νότιας Ελλάδας και Νήσων από την Νικόπολη.

Το πρόγραμμα παρουσίασαν οι Ιεροκλής Μιχαηλίδης και Πόπη Τσαπανίδου ενώ την παρουσίαση των συλλόγων καθώς και των καλλιτεχνών την έκανε ο Γενικός Γραμματέας της Π.Ο.Ε κ.Γιώργος Γεωργιάδης.

Αξίζει να σημειωθεί κλείνοντας ότι στην εκδήλωση πήραν μέρος αφιλοκερδώς πολλοί καλλιτέχνες του Ποντιακόυ χώρου. Ανάμεσα τους ήταν ο Χρήστος Κεμανετζίδης, Στάθης Νικολαΐδης, Γιώργος Ιωαννίδης, Πέλα Νικολαΐδου, Κώστας Θεοδοσιάδης , Χρήστος Ακριτίδης, Δημήτρης Καρασαββίδης, Γιάννης Κουρτίδης, Χρήστος Παπαδόπουλος, Στάθης Παυλίδης, Στέλιος Χαλκίδης. Ενώ την σκηνοθεσία επιμελίθηκε ο καταξιωμένος διεθνώς Πόντιος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"