Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

Διανομή τροφίμων σε μαθητές και απόρους από κρατικούς και τοπικούς φορείς

Διανομή τροφίμων σε μαθητές και απόρους από κρατικούς και τοπικούς φορείςΤα σχολικά κυλικεία θα διανέμουν στους μικρούς «πελάτες» τους φρουτοσαλάτες και ελληνικά τυροκομικά, ενώ οι άποροι θα πάρουν ρύζι, ζυμαρικά, λάδι, φέτα και γραβιέρα, συνολικής αξίας 23,5 εκατ. ευρώ.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Αθαν.Τσαυτάρης ανέφερε ότι ο στόχος του προγράμματος διανομής τροφίμων στα σχολεία είναι διπλός: αφενός να....
ενισχύσει το διαιτολόγιο των μαθητών και αφετέρου να προωθήσει τα πιο υγιεινά μοντέλα διατροφής από την μικρή ηλικία
Μιλώντας στο ΑΠΕ ανέφερε:
«Θα μοιράσουμε τρόφιμα με τη μορφή φρουτοσαλάτας αλλά και γαλακτοκομικά, δηλαδή γιαούρτι, τυρί και γάλα. Έτσι αφενός θα βοηθήσουμε τα παιδιά να εξασφαλίσουν την τροφή τους και αφετέρου να μάθουν από νωρίς να τρώνε φρούτα, λαχανικά κι επίσης ελληνικά προϊόντα, όπως η φέτα ή η γραβιέρα ή το γιαούρτι, που τόσο σημαντικά είναι για τη διατροφή τους».
Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται πρόγραμμα διανομής δωρεάν τροφίμων σε απόρους, συνολικού προϋπολογισμού 23,5 εκατ. ευρώ σε 750.000 δικαιούχους. 
«Μιλάμε για πέντε βασικά είδη διατροφής, όπως είναι το ρύζι, τα ζυμαρικά, το λάδι, η φέτα και η γραβιέρα. Δράση, η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με περίπου 720 φορείς. Εμείς ετοιμάζουμε μεν το διαγωνισμό, αλλά ποιοι είναι οι άποροι, σε ποια συσσίτια θα πάνε τα τρόφιμα κ.α. το καθορίζουν οι εν λόγω φορείς, που γνωρίζουν», είπε ο υπουργός.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"