Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

"Χάνει η Ελλάδα τον στόχο του χρέους"

Προκαταρκτική έκθεση του ΔΝΤ που παρουσιάστηκε στο Euroworking Group των Βρυξελλών χθες και την οποία επικαλείται το Reuters φέρνει το ελληνικό χρέος πάνω από τον στόχο του 120% του ΑΕΠ το 2020, με συνέπεια την αναγκαιότητα λήψης νέων μέτρων πλην των 89 προαπαιτούμενων δράσεων.

"Είναι σαφές ότι η Ελλάδα βρίσκεται εκτός τροχιάς και δεν....
υπάρχει καμία πιθανότητα να μειώσει το χρέος στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, όπως είχε προβλεφθεί. Το πιο πιθανό είναι να βρίσκεται στο 136% και αυτό κάτω από ένα θετικό σενάριο ενός πρωτογενούς πλεονάσματος του προϋπολογισμού, την επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη και την ιδιωτικοποίηση", δήλωσε αξιωματούχος της Ευρωζώνης που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι "νέα μέτρα πρέπει να ληφθούν, εκτός των υπαρχόντων 89", αναφερόμενος στις προαπαιτούμενες δράσεις πρωτού χορηγηθεί η επόμενη δόση στην Ελλάδα.

Στο άρθρο επισημαίνεται ότι η τρόικα προσπαθεί να υπολογίσει το ύψος της χρηματοδότησης που θα χρειαστεί αν δοθεί η διετής επιμήκυνση της προσαρμογής προκειμένου να φτάσει η χώρα σε ένα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 4,5%, όπως είχε συμφωνηθεί τον Φεβρουάριο.

Το κόστος αυτό τοποθετείται μεταξύ 13 και 30 δισ. ευρώ σύμφωνα με αναφορές αξιωματούχων στον ευρωπαϊκό Τύπο, ενώ ο αξιωματούχος που επικαλείται το Reuters μετά το EWG της Πέμπτης υποστήριξε ότι "οι πρόσθετες ανάγκες χρηματοδότησης για την Ελλάδα εκτιμάται ότι πλέον είναι στα περίπου 30 δισ. ευρώ".
MEGA TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"