Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Υπό δρακόντεια μέτρα οι παρελάσεις της 28ης. Εντάσεις και προσαγωγές

Υπό δρακόντεια μέτρα οι παρελάσεις της 28ης. Εντάσεις και προσαγωγέςΥπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και χωρίς τη συμμετοχή πολιτών έγιναν οι παρελάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τον φόβο επεισοδίων.
Με κιγκλιδώματα, φράκτες και στρατιές διμοιριών των ΜΑΤ αλλά και με μετακινήσεις ακόμη και συνοριακών φρουρών, η Ελληνική Αστυνομία προσδοκούσε να αποφύγει επεισόδια και γεγονότα όπως τα περυσινά, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων και παρελάσεων για την 28η Οκτωβρίου.
Θεσσαλονίκη....

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου παρουσία του προεδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη, όπου διεξήχθη η στρατιωτική παρέλαση, η οποία αναμενόταν να διαρκέσει μόλις 40 λεπτά της ώρας. Παράλληλα, έντονη ήταν η παρουσία της αστυνομίας στο Σύνταγμα αλλά και στον Πειραιά, όπου πραγματοποιήθηκαν οι μαθητικές παρελάσεις.
Δημιουργήθηκε  «νεκρή ζώνη» ανάμεσα στην εξέδρα των επισήμων και τους πολίτες, δύο χιλιάδες χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονταν επί ποδός, ελικόπτερο ήλεγχε τα πάντα από αέρος και σκάφη του Λιμενικού έκαναν περιπολίες. Ακολουθώντας το μοντέλο αστυνόμευσης που εφαρμόστηκε στην παρέλαση της Αθήνας για την 25η Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι επίσημοι  έμειναν  μακριά από τον κόσμο και οι πολίτες μπορούσαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση από απόσταση.
Ένταση σημειώθηκε μεταξύ των διμοιρίων των ΜΑΤ και μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Διαδηλωτες επιχείρησαν να σπάσουν τα κιγκλιδώματα και να μπουν στον χώρο και εμποδίστηκαν από αστυνομικούς, που τους απώθησαν με ασπίδες και με γκλομπ.
Αθήνα
Η παρέλαση της Αθήνας ολοκληρώθηκε περίπου στις 11.30, διήρκησε δηλαδή μόλις 30 λεπτά, και συμμετείχαν πολύ λίγα σχολεία. Στόχος ήταν να αποφευχθούν τα έκτροπα και για το λόγο αυτό αυξημένες ήταν οι αστυνομικές δυνάμεις. Στις 11.55 δόθηκε στην κυκλοφορία η Λ. Αμαλίας.
Λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε δύο προσαγωγές γυναικών που προσπάθησαν να περάσουν τον αστυνομικό κλοιό στην κάτω πλευρά του Συντάγματος.

Εντωμεταξύ, συγκεντρωμένα βρίσκονταν στον πεζόδρομο της Κοραή μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία φώναζαν συνθήματα κατά του μνημονίου. Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρίσκονταν  συγκεντρωμένα στα Προπύλαια.
Ένταση στο Ηράκλειο
Ένταση υπήρξε στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου όταν "Πολίτες κατα του χρέους" προσπάθησαν να πλησιάσουν στον χώρο όπου θα κατατεθούν τα στέφανα.

Ο χώρος στο άγαλμα του Ηρακλείου, όπως και γενικότερα οι χώροι των εκδηλώσεων, είναι στην κυριολεξία καγκελόφραχτοι και μόλις οι πολίτες πλησίασαν τα κάγκελα, περικυκλώθηκαν απο τους αστυνομικούς οι οποίοι τους εμπόδισαν.

Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών με συνθήματα κατα των αστυνομικών μέτρων.

Παράλληλα η βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κα Μαρία Διακάκη, ζήτησε απο τις αστυνομικές αρχές να επιτρέψουν στους πολίτες να περάσουν μέσα απο τα κάγκελα, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό.

Ένα πλακάτ που κράτησε πολίτης απέναντι από την εξέδρα των επισήμων , το οποίο ανέγραφε "Θέλουμε πίσω την αξιοπρέπειά μας" και τους μαθητές του Λυκείου Ν. Αλικαρνασσού να υψώνουν τη γροθιά τους, την ώρα που περνούσαν μπροστά από τους επίσημους, δίνουν το στίγμα του κλίματος που επικρατεί στο Ηράκλειο, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η παρέλαση με αφορμή τις εκδηλώσεις για τη σημερινή Εθνική επέτειο .

Στην εξέδρα των επισήμων βρέθηκαν μόνο ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, ενώ κανένας από τους μαθητές που παρέλασαν δεν γύρισε το κεφάλι στην πλευρά της εξέδρας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες υπάρχουν και τρεις προσαγωγές ο ένας από αυτούς θα κρατηθεί καθώς βρέθηκε να έχει πάνω του ένα μαχαίρι.

Πάτρα
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, κυρίως πέριξ της εξέδρας των επισήμων, ξεκίνησε το μεσημέρι στην Πάτρα, η πολιτική και στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου. Αυστηρά μέτρα έχουν ληφθεί από την Αστυνομία και στην πλατεία Όλγας, όπου θα προηγηθεί η κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους.

Στόχος του σχεδιασμού της Αστυνομίας είναι να αποτραπούν τυχόν έκτροπα από πολίτες και για το λόγο αυτό η παρουσία των αστυνομικών θα είναι έντονη σήμερα στο κέντρο τη πόλης.
Ματαιώθηκαν οι παρελάσεις σε Κομοτηνή, Ξάνθη, Γιάννενα, Γρεβενά
Η παρέλαση στα Ιωάννινα, την Κομοτηνή, την Ξάνθη και τα Γρεβενά ματαιώθηκε εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στις περιοχές.
Παπούλιας: Ο ελληνικός λαός τα έχει δώσει όλα
Στο μήνυμα του για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι πολλοί στην Ευρώπη σήμερα ξεχνούν τη συμβολή της Ελλάδας στη μάχη κατά του Χίτλερ.

«Φτάνουμε στον άλλο μεγάλο σταθμό που γράφτηκε στα βουνά της Αλβανίας. Και που είχε ιδιαίτερη σημασία όπως ο μολογούν όλοι. Η καθυστέρηση των χιτλερικών στρατευμάτων στο μέτωπο της Ελλάδος είχε σαν συνέπεια την ανατροπή των σχεδίων του Χίτλερ γιατί δεν μπόρεσε να καταλάβει την Μόσχα. Αυτό το ομολόγησαν όλοι τότε. Σήμερα πολλοί θέλουν να το ξεχνούν γιατί δεν θέλουν να αναγνωρίσουν τι οφείλει η Ευρώπη σε αυτή τη μικρή Ελλάδα».

«Εμείς όμως προχωράμε μπροστά. Ο ελληνικός λαός χειμάζεται σήμερα αλλά έχει την ίδια ψυχή εκείνου του ελληνικού λαού των βαλκανικών πολέμων και του αλβανικού μετώπου» υπογράμμισε ο Κάρολος Παπούλιας.
Η αξιωματική αντιπολίτευση κάλεσε τον κόσμο να διαδηλώσει

Με επίσημες ανακοινώσεις του, ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν σε ειρηνικές κινητοποιήσεις και να πραγματοποιήσουν λαϊκές παρελάσεις, μετά το πέρας των επισήμων εκδηλώσεων, προκειμένου να εκφράσουν τα αντιμνημονιακά αισθήματα του λαού.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"