Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Στο Αυτόφωρο 26 μικροπωλητές που συνελήφθησαν στην Καλαμάτα

Στον Εισαγγελέα Καλαμάτας οδηγήθηκαν χθες οι συλληφθέντες από τη χθεσινή μεγάλη έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας σε παζάρι με είδη ελαφράς βιοτεχνίας στην Καλαμάτα.

Είκοσι έξι άτομα, παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο, από το οποίο αναμένεται να δικασθούν το μεσημέρι της Δευτέρας.

Την Πέμπτη από το πρωί έως το απόγευμα πραγματοποιήθηκε....
από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ευρεία αστυνομική επιχείρηση στο δυτικό εμπορικό κέντρο Καλαμάτας, στο πλαίσιο των δράσεων για την καταπολέμηση του παρεμπορίου. 
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και με αρμόδιους φορείς της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι από το Τμήμα Προστασίας Οικονομίας της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, ενώ ερευνήθηκαν επιπλέον αποθηκευτικοί χώροι, αυτοκίνητα μεταφοράς εμπορευμάτων και πλήθος σημείων πώλησης, εντός του εμπορικού κέντρου.

Διαπιστώθηκε η χωρίς παραστατικά διακίνηση χιλιάδων ειδών παρεμπορίου (ειδών ένδυσης και υπόδησης, καλλυντικών, αξεσουάρ κλπ), το μεγαλύτερο μέρος των οποίων κατασχέθηκε και καταστράφηκε από την αρμόδια Δημοτική Αρχή. Επιπλέον βεβαιώθηκε πλήθος φορολογικών παραβάσεων και αδικημάτων, αγορανομικές παραβάσεις, παραβάσεις της νομοθεσίας περί σημάτων, καθώς και του αδικήματος πλαστογραφία.

Συνελήφθησαν συνολικά 26 άτομα (25 ημεδαποί και 1 αλλοδαπός), ηλικίας από 17 έως 61 ετών, ενώ συνολικά σχηματίσθηκαν 23 δικογραφίες, εκ των οποίων για τις 19 ακολουθείται η διαδικασία του αυτοφώρου.


Επίσης, ερευνώνται 4 ακόμη περιπτώσεις για παράβαση της περί σημάτων νομοθεσίας και του αδικήματος της πλαστογραφίας σε βάρος αντιστοίχων ατόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"