Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

100.000 «λουκέτα» με 500.000 θέσεις χαμένες στα 2,5 χρόνια της ύφεσης

Αντιδράσεις εκδηλώνονται στις τάξεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση και μάλιστα από τοπικές και κλαδικές ομοσπονδίες προτείνεται ακόμη και η οργανωμένη στάση πληρωμών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα και με τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, τα δυόμισι χρόνια της ύφεσης έχουν κλείσει....
100.000 επιχειρήσεις και έχουν χαθεί 500.000 θέσεις εργασίας 
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος και ο γενικός γραμματέας Νίκος Σκορίνης ζητούν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων προτείνοντας την εξαίρεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από τις δημοσιονομικές περικοπές.
Η κατάσταση στον χώρο των επαγγελματιών και βιοτεχνών είναι έκρυθμη. Και είναι χαρακτηριστικό ότι στην τελευταία διευρυμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΓΣΕΒΕΕ η συντριπτική πλειοψηφία των προέδρων 59 τοπικών και 22 κλαδικών ομοσπονδιών ζήτησε από τη Συνομοσπονδία να καθοδηγήσει οργανωμένη στάση πληρωμών. 
Κάτι που το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ απέρριψε.
Την ίδια στιγμή, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, ο πρόεδρος Γιάννης Ρεκλείτης και ο γενικός γραμματέας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου παρουσίασαν τις προτάσεις τους για το νέο φορολογικό σύστημα.
Οι έμποροι
Οι προτάσεις του Ε.Ε.Α. είναι:
Για τη φορολόγηση των εταιρειών, των ατομικών επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών συντελεστής φορολογίας 15% στα καθαρά κέρδη.
Η φορολογία των φυσικών προσώπων να γίνεται στο αδιανέμητο εισόδημα με αφορολόγητο όριο σταδιακά τις 12.000 ευρώ και τα έξοδα να ελέγχονται και να φυλάσσονται από πιστοποιημένους λογιστές.
Οι συντελεστές Φ.Π.Α. να είναι 18%, 8%, 5%.
Περίοδος εξάμηνου «παγώματος» στις ληξιπρόθεσμες φορολογικές υποχρεώσεις των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Περιοχών (ΕΟΠ) σε παραμεθόριες περιοχές της χώρας και στα λιμάνια. Στις περιοχές αυτές θα υπάρχει ένα ειδικό φορολογικό καθεστώς και transit υπηρεσίες, οι οποίες θα ενισχύσουν το διαμετακομιστικό εμπόριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"