Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Περισσότεροι από 10.000 οι «ακατάλληλοι» δημόσιοι υπάλληλοι

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης
Απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα ζήτησε η Τρόικα από την ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επιμένοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει πως είναι αποφασισμένη να σπάσει αυγά.
Έναντι των απολύσεων που ζητούσαν μέχρι πρότινος οι δανειστές, ο Αντώνης Μανιτάκης ξεδίπλωσε κατά τη διαπραγμάτευση το σχέδιο διαθεσιμότητας με την επισήμανση ότι....

είναι αδύνατον να υπολογίσει εκ των προτέρων τον ακριβή αριθμό των υπαλλήλων που θα οδηγηθούν με αυτό τον τρόπο στην έξοδο.
Στο στόχαστρο βρίσκονται ήδη επίορκοι, αποδεδειγμένα ακατάλληλοι και αδικαιολόγητα απόντες, τους οποίους για πρώτη φορά ο κ. Μανιτάκης υπολόγισε σε περισσότερους από 10.000.


Τη δεύτερη και μεγαλύτερη δεξαμενή θ' αποτελέσει το πλεονάζον προσωπικό των υπό συγχώνευση-κατάργηση φορέων, που δε θα βρουν θέση προς κάλυψη στους νεοσυσταθέντες οργανισμούς.


Μόνο στο 2ο κύμα 208 φορέων που επίκειται απασχολούνται 20.000 υπάλληλοι. Εξ αυτών περισσότεροι από 3.500 εργάζονται στους 90 φορείς που προτείνεται να μπει «λουκέτο».


Την έξοδο μέσω της διαθεσιμότητας για 1 χρόνο με το 75% του μισθού τους θα δουν επίσης οι υπάλληλοι που θα βαθμολογηθούν αρνητικά κατά την αξιολόγηση που θα ξεκινήσει αρχές του 2013.


Τέλος, στη δίωρη συνάντηση Μανιτάκη - τρόικας συζητήθηκε εκτενώς και το ζήτημα των σαρωτικών μετατάξεων που θα ακολουθήσουν τα νέα Οργανογράμματα των Υπουργείων και εποπτευόμενων φορέων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"