Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

Τέλος στα δώρα του ΟΓΑ, πόσο κόβονται οι συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ

Τέλος στα δώρα του ΟΓΑ, πόσο κόβονται οι συντάξεις άνω των 1.000 ευρώΗ διαπραγμάτευση με την τρόικα δεν έκλεισε αλλά στη χθεσινή μαραθώνια σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών «έγιναν καθοριστικά βήματα», σύμφωνα με αρμόδιο κυβερνητικό παράγοντα, και πλέον η ελληνική πλευρά αναμένει σήμερα Δευτέρα στο Eurogroup να υπάρξει διαπίστωση προόδου ώστε το θέμα της Ελλάδας να μπει στην «ατζέντα» της Συνόδου Κορυφής.
Από τις 11 χθες το πρωί έως τις 4.30 το απόγευμα ο Γιάννης Στουρνάρας και το οικονομικό επιτελείο είχαν....
διαβουλεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας για το πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ, τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις αποκρατικοποιήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές ήλθαν σε συμφωνία για τα μέτρα του 2013 τα οποία θα προσεγγίσουν τα 9 δισ. ευρώ (από 7,8 δισ. ευρώ στο προσχέδιο του προϋπολογισμού), ενώ το πακέτο του 2014 στο οποίο υπάρχουν εκκρεμότητες θα φθάσει τα 4,5 δισ. ευρώ.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ύστερα από τις πιέσεις της τρόικας καταργούνται τα δώρα που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, ενώ αυξάνονται τα ποσοστά μείωσης των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ.
Το αρχικό σενάριο προέβλεπε κλιμακούμενη εισφορά από 2% έως 10% σε συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ (άθροισμα κύριας και επικουρικής). Συγκεκριμένα, η εισφορά διαμορφωνόταν στο 2% για συντάξεις από 1.000 έως 1.500 ευρώ, στο 5% για συντάξεις από 1.500 έως 2.000 ευρώ και στο 10% για συντάξεις άνω των 2.000 ευρώ.
Ωστόσο έχει γίνει και επεξεργασία εναλλακτικών σεναρίων, με το επικρατέστερο να προβλέπει εισφορά 3% έως 12%.
Σε περίπτωση που υιοθετηθεί αυτό το σενάριο, η εισφορά θα είναι 3% για συντάξεις από 1.000 έως 1.500 ευρώ, 6% για συντάξεις από 1.500 έως 2.000 ευρώ και 12% για ποσά άνω των 2.000 ευρώ.
Τι κερδίζουμε
Από την άλλη, η ελληνική πλευρά εμμένει και όπως όλα δείχνουν πετυχαίνει να συμπεριληφθεί στην τελική συμφωνία ρήτρα ισοδύναμων μέτρων. Δηλαδή, αν κατά την εκτέλεση του προγράμματος προκύψουν φορολογικά έσοδα υψηλότερα από τα αναμενόμενα, τότε θα αφαιρούνται από το πακέτο επώδυνες περικοπές

Μετά τις τελευταίες επαφές, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών σημείωνε πως σκοπός της ελληνικής πλευράς, ο οποίος φαίνεται απόλυτα εφικτός, είναι η τρόικα να ενημερώσει το Eurogroup για σαφή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, ώστε μετά τη συνεδρίασή του να εκδοθεί θετική ανακοίνωση για την Ελλάδα. «Εργαζόμαστε με την τρόικα επί 24ώρου βάσεως για τον σκοπό αυτόν» έλεγε χαρακτηριστικά.

Την ερχόμενη Τρίτη η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα για να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις, ενώ ο κ. Στουρνάρας δεν θα μεταβεί στο Τόκιο για την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ καθώς θα πρέπει να κλείσει η συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"