Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Θρυλική ανατροπή, ζωντανός για την πρόκριση ο Ολυμπιακός 1-2 την Μονπελιέ

Μεγάλο διπλό του Ολυμπιακού στο Σταντ ντε λα Μοσσόν με τους ερυθρόλευκους να ανατρέπουν το αποτέλεσμα και να κερδίζουν 2-1 τη Μονπελιέ χάρη σε τέρματα των Τοροσίδη και Μήτρογλου.
Η Μονπελιέ προηγήθηκε σε καθοριστικό σημείο του αγώνα (στο 49'), ο Ολυμπιακός για 70 λεπτά έδειχνε να μην πιστεύει στο θετικό αποτέλεσμα, αλλά με πείσμα και επίθεση διαρκείας στο τελευταίο 20λεπτο κατάφερε να γυρίσει το ματς και να....
παραμείνει ζωντανός στο παιχνίδι της πρόκρισης, είτε στην επόμενη φάση του Champions, είτε σε αυτή του Europa League. Η τακτική του Ζαρντίμ ήταν να δώσει χώρο στους γάλλους και να κυνηγήσει τις αντεπιθέσεις, επιλογή που θα έβρισκε εφαρμογή αν οι Τζιμπούρ, Μασάντο και Φουστέρ ήταν πιο εύστοχοι. 
Οι πειραιώτες γλίτωσαν το δεύτερο γκολ και η λύση γι' αυτούς δόθηκε πάλι από στημένη φάση. Ο Τοροσίδης στο 73' ισοφάρισε και ο Μήτρογλου έδωσε το έναυσμα των πανηγυρισμών στις καθυστερήσεις. Στους 3 βαθμούς ο Ολυμπιακούς, αφήνοντας στον ένα τη γαλλική ομάδα, στους εφτά η Σάλκε, που με τη νίκη της στην Αγγλία άφησε στους έξι την Αρσεναλ.

Δίχως γκολ ολοκληρώθηκε το α' μέρος στη Γαλλία με τον Ολυμπιακό να μην δέχεται μεγάλη πίεση και να γίνεται απειλητικός σε δύο περιπτώσεις. Η Μονπελιέ, όπως αναμενόταν, μπήκε δυνατά έχοντας τον Μπελχαντά ως κύριο εκφραστή των επιθετικών της ενεργειών. Μετά το τέταρτο οι ερυθρόλευκοι προσαρμόστηκαν στις συνθήκες του αγώνα, έκλεισαν τον πιο ποιοτικό γάλλο (τον Μπελχαντά), αλλά και τους διαδρόμους από τον άξονα με αποτέλεσμα ο Κάρολ να χρειαστεί ελάχιστες φορές να επέμβει.

Οι παίκτες του Ζαρντίμ, που έδιναν χώρο ψάχνοντας τις αντεπιθέσεις, μόλις ισορρόπησαν προσπάθησαν να "φτιάξουν" παιχνίδι, αλλά δυσκολεύονταν να κρατήσουν την μπάλα στο κέντρο με Μοντέστο, Μανιάτη, Μασάδο και δύσκολα έφταναν στην αντίπαλη περιοχή. Σε δύο περιπτώσεις, που προήλθαν από ωραίες ενέργειες του Γκρέκο από αριστερά, οι ερυθρόλευκοι απείλησαν, ωστόσο ούτε ο Τζιμπούρ (19'), ούτε ο Μασάδο (24') κατάφεραν να τελειώσουν σωστά τη φάση.
Στην επανάληψη η Μονπελιέ προηγήθηκε στην πρώτη της επίσκεψη στην περιοχή του Κάρολ. Η ερυθρόλευκη άμυνα δεν λειτούργησε (υπάρχει και υποψία χεριού στο κοντρόλ του Ουτάκα) και ο Σαρμπονιέ "εκτέλεσε" τον βορειοϊρλανδό ανοίγοντας το σκορ σε κομβικό σημείο του αγώνα (στο 49'). 
Το παιχνίδι έγινε "ροντέο", η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, αλλά οι ερυθρόλευκοι απέτυχαν να απαντήσουν παρότι είχαν τις φάσεις. Τόσο ο Φουστέρ (55'), όσο και ο Γκρέκο (57') βρέθηκαν σε ευνοϊκές θέσεις, αλλά σπατάλησαν τις ευκαιρίες.
Οι γάλλοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν τα κενά στην άμυνά του του Ολυμπιακού, που έβγαζε πλέον περισσότερους παίκτες στην επίθεση, και άγγιξαν το 2-0 με τον Μπελχαντά. 
Ο Ολυμπιακός έχασε με τραυματισμό τον Τζιμπούρ, αλλά μέσω στημένης φάσης κατάφερε για μία ακόμα φορά να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. 
Σκόρερ στο 73' ο Τοροσίδης και οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να επιτίθενται, ψάχνοντας την ολική ανατροπή. Τελικά δικαιώθηκαν για το πείσμα τους και στις καθυστερήσεις του αγώνα... πάγωσαν το Μονπελιέ. 
Σκόρερ για μία ακόμα φορά ο Μήτρογλου μετά από ασίστ του Αμπντούν με τους ερυθρολεύκους να στήνουν μεγάλο πάρτι στον αγωνιστικό χώρο και τις εξέδρες του Σταντ ντε λα Μοσσόν.
 http://www.sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"