Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Mε τη σφραγίδα της Ελλάδας τα νέα Ευρώ

Η επιλογή της ΕΚΤ προφανώς έχει ισχυρό συμβολικό χαρακτήρα...Την σφραγίδα της Ελλάδας θα έχουν τα χαρτονομίσματα του ευρώ που θα κυκλοφορούν από την επόμενη χρονιά.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η ΕΚΤ θα παρουσιάσει τον Νοέμβριο τα σχέδια για τα νέα χαρτονομίσματα, που θα αντικαταστήσουν τα σημερινά, ξεκινώντας τον προσεχή Μάιο από αυτά των 5 ευρώ.
Ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ, Νιλς Μπιούνεμαν, παραδέχθηκε ότι....
«έχουμε ήδη ξεκινήσει να δουλεύουμε στα χαρτονομίσματα δεύτερης γενιάς».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, τα νέα χαρτονομίσματα δεν θα διαφέρουν πολύ από αυτά που ήδη κυκλοφορούν. Θα έχουν τα ίδια σχέδια, ελαφρώς διαφοροποιημένα χρώματα αλλά διαφορετικά υδατογραφήματα ασφαλείας. 
Πλέον αυτά δεν θα αναπαριστούν πόρτες, παράθυρα και γέφυρες αλλά τη μορφή της Ευρώπης, όπως περιγράφεται στην ελληνική μυθολογία και υπάρχει ήδη στα ελληνικά κέρματα των 2 ευρώ.
Η ίδια μορφή θα υπάρχει και στην ασημένια σήμανση, στη δεξιά πλευρά των χαρτονομισμάτων. Οι ειδικοί της τράπεζας στη Φραγκφούρτη εκτιμούν ότι η τοποθέτηση ενός προσώπου στη θέση αρχιτεκτονικών σχημάτων δυσκολεύει το έργο των παραχαρακτών.
Πάντως η επιλογή της ΕΚΤ προφανώς έχει ισχυρό συμβολικό χαρακτήρα, σε μια περίοδο που αμφισβητείται το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"