Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Τσίπρας: «Δεν θα επιτρέψουμε η πολιτική ζωή να λειτουργήσει με όρους υποκόσμου»

Επίθεση στα κόμματα της συγκυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Aλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή. Κατηγόρησε ευθέως τον Πρωθυπουργό ότι καταστρέφει τα διαπραγματευτικά χαρτιά της Ελλάδας με τη «συμπεριφορά του καλού και υπάκουου τροφίμου»
«Όταν ένας πρωθυπουργός εμφανίζεται γονυπετής να παρακαλάει για άφεση αμαρτιών την Μέρκελ, δεν κερδίζει τον οίκτο αλλά....
την απαξία της για την ελληνική ηγεσία. Και φυσικά όταν αποδέχεσαι ως προϋπόθεση για τη διεκδίκηση λύσης σε πολιτικό επίπεδο, στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, την ετυμηγορία μιας ομάδας τεχνοκρατών, τότε ακυρώνεις οποιαδήποτε δυνατότητα διαπραγμάτευσης.

» Γιατί ακόμα και οι πέτρες γνωρίζουν ότι στη περίπτωση της Ελλάδας δεν υπάρχει περιθώριο τεχνικής λύσης, παρά μόνο πολιτικής λύσης. Πώς να το κάνουμε, όσο και να το στριμώξεις δε βγαίνουν τα νούμερα.»


Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια που γίνεται από διάφορα κέντρα να διαστρεβλωθούν οι θέσεις του κόμματος.


«Η αριστερά δεν υποκύπτει σε αυτούς που επιθυμούν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του μνημονίου» σημείωσε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει:


«Και επειδή τους γνωρίζουμε καλά ποιοι είναι: Είναι οι ίδιοι που απέσυραν τα λεφτά τους από τη χώρα για να δημιουργήσουν κλίμα πανικού ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Είναι αυτοί που επιχειρούν να ξεπλύνουν τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.


» είναι οι ίδιοι που νομίζουν ότι θα συγκαλύπτονται για πάντα τα ανομήματά τους. δεν θα επιτρέψουμε η πολιτική ζωή να λειτουργήσει με τους δικούς τους όρους, δηλαδή με όρους υποκόσμου.»


Κάλεσε όλα τα στελέχη και τους βουλευτές να πιστέψουν ότι στη μάχη για να σωθεί η χώρα από την οριστική καταστροφή του Μνημονίου.


Χαρακτηριστικό ένα απόσπασμα της ομιλίας του: «Η αμείωτη αγωνιστική παρουσία του λαού μας δεν ήταν ποτέ μάταιη. Έχει φέρει καρπούς. Ανέτρεψε τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου. Τώρα μπορούμε ακόμα περισσότερα. Απέναντι σε μια ασταθή τρικομματική κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Που κλυδωνίζεται σε κάθε ονομαστική  ψηφοφορία.


» Όπως προχθές. Με τις 151 ψήφους για τα λιμάνια. Όπως όταν αναγκάστηκε να αποσύρει τον κατάπτυστο εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη SIEMENS. Όλες και όλοι μαζί μπορούμε να σταματήσουμε τη καταστροφή. Και θα το κάνουμε.» 

ΤΑ ΝΕΑ online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"