Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012

Το τρένο σφύριξε στην γραμμή Τρίπολη- Καλαμάτα.

Από το σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης ξεκίνησε το Σάββατο στις 11 το πρωί η δεύτερη εκδρομή του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Αθήνας και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Το σφύριγμα του τρένου ακούστηκε και πάλι στη σιδηροδρομική γραμμή της Πελοποννήσου στο πλαίσιο της δεύτερης κατά σειράς εκδρομής που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Αθήνας και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Μιας εκδρομής με τελικό προορισμό....

(Σάββατο απόγευμα) την Καλαμάτα όπου θα υπήρξε και διανυκτέρευση ενώ σήμερα Κυριακή το πρόγραμμα περιλαμβάνει ταξίδι μέχρι και το Κατάκολο, όπου θα είναι ο τερματισμός της εκδρομής. Αρκετά άτομα συμμετέχουν και σε αυτήν την εκδρομή - κυρίως από την Ευρώπη (Γερμανοί οι περισσότεροι) αλλά και Έλληνες που έχουν μία ιδιαίτερη σχέση με το τρένο. 
Στην Καλαμάτα η υποδοχή του τρένου έγινε από τη Φιλαρμονική του δήμου....
Οι εκδρομές αυτές όπως μας είπαν ο Σπύρος Φασούλας - υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του ΣΦΣΑθήνας και ο Λευτέρης Μαρούσης (εκπρόσωπος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ) γίνονται πειραματικά και σκοπός είναι να καθιερωθούν σε μία πιο μόνιμη βάση και γιατί όχι αν όλα πάνε καλά να επαναλειτουργήσει και εμπορικά η γραμμή και να εξυπηρετεί και τους κατοίκους των περιοχών από όπου περνά η γραμμή.
Οι εκδρομές έχουν ανταπόκριση κυρίως από τους ξένους, αφού όπως είπε ο κ. Φασούλας στην Ελλάδα η σιδηροδρομική παιδεία δεν είναι ανεπτυγμένη σε μεγάλο βαθμό και ίσως γιαυτό το τρένο υποβαθμίστηκε.
Στην υποδοχή των εκδρομέων στο σιδηροδρομικό σταθμό παρών ήταν μόνο ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας ο οποίος στις δηλώσεις του ανέφερε πως το τρένο έχει συνδεθεί με την ιστορία πολλών περιοχών από όπου περνούσε και ήταν το σημείο αναφοράς των κατοίκων των χωριών της Αρκαδίας...
Μίλησε και για τα χρήματα που δαπανήθηκαν για μία ανακαίνιση που δεν έγινε έτσι όπως έπρεπε αλλά με βλέμμα στο μέλλον τόνισε πως από εδώ και πέρα θα πρέπει να αξιοποιηθεί η γραμμή τουριστικά - γιατί μπορεί να προσφέρει πολλά στην Αρκαδία και στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"