Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

Τα φωτοβολταϊκά στις στέγες επανέρχονται στην Πελοπόννησο

Επανεξετάζεται το θέμα των εγκαταστάσεων φωτοβολταϊκών στις στέγες κτιρίων της Πελοποννήσου, μετά τη πρόσφατη απόφαση, με την οποία χαρακτηρίστηκε… η Πελοπόννησος ως κορεσμένη περιοχή από πλευράς δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) πρόκειται να θέσει το θέμα της εξαίρεσης των εγκαταστάσεων φωτοβολταϊκών στις στέγες κτιρίων της Πελοποννήσου στην αμέσως....
επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Αρχής με θετική δική του εισήγηση, προκειμένου τουλάχιστον οι συγκεκριμένες επενδύσεις να προωθηθούν κανονικά.
Την ίδια ώρα η ΔΕΗ με ανακοίνωσή της τονίζει ότι λόγω των τρεχουσών οικονομικών συνθηκών και της αδυναμίας εξασφάλισης χρηματοδότη του έργου, αποφάσισε να μην προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, «Μελέτη, Προμήθεια, Μεταφορά, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία δύο φωτοβολταϊκών Σταθμών ονομαστικής ισχύος 39MW και 11MW αντιστοίχως, στη Μεγαλόπολη Αρκαδία».
Αντίστοιχο αίτημα είχε καταθέσει προς τη ΡΑΕ, ο νεοσυσταθείς Πανελλήνιος Σύνδεσμο Μελετητών/ Εγκαταστατών Οικιακών Φωτοβολταϊκών «Ήλιος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"