Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Φορολογία και αποκρατικοποιήσεις στο τραπέζι Στουρνάρα - Τρόικας

Φορολογία και αποκρατικοποιήσεις στο τραπέζι Στουρνάρα - Τρόικας
Δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, κ. Ι. Στουρνάρα, με τους επικεφαλής της Τρόικας και οι εκπρόσωποι των δανειστών αποχώρησαν χωρίς την οποιαδήποτε δήλωση. 
Σκοπός της σύσκεψης ήταν η συζήτηση επί του πακέτου των περικοπών, με την Τρόικα να έχει συμφωνήσει σε μέτρα ύψους 7,5 δισ. ευρώ, ενώ σε εκκρεμότητα μένουν ακόμη μέτρα 4 δισ. ευρώ
Στο υπουργείο Οικονομικών μεταβαίνουν οι πολιτικοί αρχηγοί, προκειμένου να ενημερωθούν από τον κ. Στουρνάρα αναφορικά με....
τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων για τα μέτρα του πακέτου των 11,9 δισ. ευρώ.
«Υπάρχει περαιτέρω πρόοδος. Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη. Οι συζητήσεις συνεχίζονται», ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά από τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με την Τρόικα, συμπληρώνοντας ότι «συναντήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών θα γίνονται κάθε ημέρα, έως ότου τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις».
Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών θα έχουν τις προσεχείς ημέρες συναντήσεις και με τους άλλους υπουργούς που εμπλέκονται στο πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ.
Το μεσημέρι, ο κ. Στουρνάρας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο και συζήτησε για την πορεία των διαβουλεύσεων, παρουσία και του Υπουργού Εργασίας, κ. Ι. Βρούτση. «Ήταν μια συνάντηση ρουτίνας», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας, καθώς αποχωρούσε από το Μέγαρο Μαξίμου, διευκρινίζοντας πως προχώρησαν σε έναν συντονισμό ενεργειών.
Στην ατζέντα των διαβουλεύσεων της Τρόικας με τον Υπουργό Οικονομικών, ετίθετο εκτός των άλλων και ζητήματα όπως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, οι αλλαγές στη φορολογία και οι αποκρατικοποιήσεις. 
Στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων θα τεθεί η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη, η αποχώρηση 40.000 υπαλλήλων από το Δημόσιο, μέσω προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, οι περικοπές στις συντάξεις, αλλά και οι περικοπές στα υπόλοιπα των δώρων στους μισθούς του δημοσίου και στις συντάξεις.
Reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"