Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Η τρόικα επιμένει στα όρια ηλικίας – υποχωρεί σε απολύσεις στο Δημόσιο

Ο κ. Στουρνάρας με τον Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ, στο περιθώριο του Eurogroup της Λευκωσίας.Την άποψη ότι τα μέτρα ύψους 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ πρέπει να έχουν αποφασιστεί οριστικά εντός των επόμενων 10 ημερών εξέφρασε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης ελλήνων δημοσιογράφων στον απόηχο του άτυπου Eurogroup στη Λευκωσία, επισημαίνοντας μάλιστα πως ήδη έχουν συμφωνηθεί τα 7,5 δισ.
Συνεχίζοντας
, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε πως η τρόικα επιμένει στην....

αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, προσθέτοντας ωστόσο πως η τριμερής φαίνεται να υποχωρεί στο θέμα απολύσεων στο Δημόσιο τομέα.

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε ότι εξελίσσεται διαπραγμάτευση με αντικείμενο τη μείωση του αφορολόγητου, διευκρινίζοντας όμως πως αυτό δεν αφορά τα φυσικά πρόσωπα.


Παρά ταύτα
, η διαπραγμάτευση με την τρόικα αναμένεται να συνεχιστεί και πέρα από τα νέα μέτρα, ενόψει της έκθεσης προόδου που συντάσσει η τριμερής και αναμένεται να είναι έτοιμη είτε στα τέλη Σεπτεμβρίου είτε στις αρχές Οκτωβρίου, καθώς θα πλησιάζει η επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, στις 8 Οκτωβρίου.

«Υπάρχει σημαντική αποδοχή ότι υπάρχει πρόοδος. Υπήρξε πράγματι συμφωνία ότι συγκλίνουμε με την τρόικα, βέβαια δεν έχουμε συμφωνήσει ακόμη σε όλα, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο και θα προσπαθήσουμε ώστε όλα να τελειώσουν στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου. Επομένως, το πόρισμα πρέπει να έχει κατατεθεί νωρίτερα. Το βασικό, όπως τόνισαν όλοι, είναι ότι πρέπει να περιμένουμε την έκθεση της τρόικας», δήλωσε νωρίτερα ο κ. Στουρνάρας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"