Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΛΜΕ: Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις

Νέες κινητοποιήσεις προγραμματίζει το Δ.Σ της ΟΛΜΕ, το οποίο ήδη αποφάσισε ότι οι καθηγητές θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανεργατική απεργία, που κηρύχτηκε από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.
Παράλληλα, προτείνει:
- Νέα 24ωρη ή 48ωρη απεργία, το διάστημα που θα κατατίθενται-συζητούνται-ψηφίζονται τα νέα μέτρα στη Βουλή, σε συντονισμό με άλλες ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
- Συλλαλητήρια στην Αθήνα με....

κατάληξη στο Σύνταγμα, αλλά και σε άλλες πόλεις.
- Διοργάνωση απογευματινών συλλαλητηρίων ή ακόμα συλλαλητήρια και τα Σαββατοκύριακα.

Η Γενική Συνέλευση των προέδρων των τοπικών Ενώσεων των Καθηγητών (ΕΛΜΕ) θα πάρει οριστικές αποφάσεις στη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου
Από σήμερα, αρχίζουν σε όλη τη χώρα, γενικές συνελεύσεις οι καθηγητές, ώστε να συζητήσουν τις εξελίξεις στο χώρο της παιδείας, αλλά και γενικότερα για τους εργαζόμενους.
Το βασικό αίτημα των εκπαιδευτικών είναι να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στο δημόσιο, να μην εφαρμοσθεί η εφεδρεία και η εργασιακή διαθεσιμότητα, να μη μειωθούν οι δαπάνες για την Παιδεία, αλλά αντίθετα να αυξηθούν στο 5% του ΑΕΠ.
Σε αναταραχή, ωστόσο, βρίσκεται και το προεδρείο των πρυτάνεων, το οποίο αρχίζει από αύριο κύκλο επαφών και συζητήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων. 
Η πρώτη συνάντηση έχει οριστεί για σήμερα στις 2 το μεσημέρι, με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλη.
Σε συνέντευξη του, ο προεδρεύων της Συνόδου πρυτάνεων, Γ. Παναγιωτάκης, αναφέρθηκε στους σοβαρούς κινδύνους των πανεπιστημίων, αλλά και της χώρας, η ανάπτυξη και το μέλλον από τα νέα μέτρα. 
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε:
«Ξεκινούμε κύκλο επαφών και συζητήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα με στόχο να καταστήσουμε σαφές ότι το ζήτημα των περικοπών των μηνιαίων αποδοχών των μελών ΔΕΠ είναι σημαντικό αλλά εξίσου, αν όχι περισσότερο, σημαντικό είναι το γεγονός ότι από την οικονομική υποβάθμιση των πανεπιστημίων και των εκπαιδευτικών τους, απορρέουν τραγικές συνέπειες για τον τόπο», ενώ πρόσθεσε:

«Με αυτό τον τρόπο, δηλαδή, ανοίγει η πόρτα για την ευκολότερη και φθηνότερη στελέχωση των Κολλεγίων, και των επερχομένων ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Συγχρόνως όμως, ήδη ζούμε την οδυνηρή πραγματικότητα ενός νέου μεταναστευτικού κύματος του επιστημονικού δυναμικού της χώρας προς το εξωτερικό. Μια μετανάστευση που έχει όμως σημαντική ποιοτική διαφορά από το μεταναστευτικό κύμα της δεκαετίας του ΄60. Τότε είχαμε τη μετανάστευση ανειδίκευτου δυναμικού ενώ σήμερα έχουμε μετανάστευση υψηλά καταρτισμένου προσωπικού , απόλυτα απαραίτητου για τα πανεπιστήμια μας αλλά και για την πολυσυζητημένη ανάπτυξη της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"