Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Τέλος η δωρεάν σίτιση στους παιδικούς σταθμούς.

Αλλιώς τα είχαν υπολογίσει οι γονείς παιδιών που εντάχθηκαν σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς μέσω του ΕΣΠΑ και αλλιώς τους προέκυψαν. 
Σε εποχές που ακόμη και το τελευταίο ευρώ έχει πλέον αξία καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να καταβάλλουν κάθε μήνα από 50 έως και 70 ευρώ για το μεσημεριανό γεύμα!
Με τις αιτήσεις να διπλασιάζονται το Υπουργείο Εργασίας προχώρησε μέσα στον Αύγουστο σε νέα συρρίκνωση των....
χρηματοδοτήσεων για να καλύψει περισσότερες θέσεις. 
Μέση λύση θεωρήθηκε η επιπλέον καταβολή από τους γονείς του κόστους για το μεσημεριανό φαγητό.

Μόνο που οι ίδιοι όχι άδικα αισθάνονται εξαπατημένοι αφού μέσα σ' όλα τα άλλα ένα ακόμη οικονομικό βάρος και μάλιστα σε μηνιαία βάση πέφτει στις πλάτες τους.

Προς αποφυγή τυχόν φαινομένων αισχροκέρδειας ο Παγκρήτιος Σύλλογος Ιδιωτικών παιδικών σταθμών ξεκαθαρίζει πως το ποσό που συμφωνήθηκε με το υπουργείο αγγίζει τα 70 ευρώ και ούτε σεντ παραπάνω και τουλάχιστον εγγυάται στους γονείς ευαισθησία και ελαστικότητα στο τρόπο πληρωμής.

Το αλαλούμ με το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ δεν έχει τέλος. Στην Αττική ακόμη και δημόσιοι παιδικοί σταθμοί ζητούν τροφεία για παιδιά ενταγμένα στο πρόγραμμα, με το δήμο Ηρακλείου να ξεκαθαρίζει πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί σε τοπικό επίπεδο.

Σχεδόν 5.000 βρέφη και παιδιά στην Κρήτη έχουν ενταχθεί στο ευρωπαικό πρόγραμμα και περισσότερα από 1.900 σε ιδιωτικούς σταθμούς.

Σχεδόν ισάριθμες δηλαδή είναι οι οικογένειες που από το πουθενά καλούνται τώρα να πληρώσουν για το μεσημεριανό γεύμα των παιδιών τους επειδή το υπουργείο με το έτσι θέλω αποφάσισε χωρίς καν να τους ενημερώσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"