Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012

Αντικαθίσταται ο φόρος για τα ιδιωτικά πλοία αναψυχής

Φωτογραφία για Αντικαθίσταται ο φόρος για τα ιδιωτικά πλοία αναψυχής
Στη Βουλή κατατέθηκε τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία θεσπίζεται... «τέλος παραμονής και πλόων» και καταργείται ο περσινός «ειδικός φόρος» για τα ιδιωτικά πλοία αναψυχής.
Το τέλος παραμονής και πλόων (ΤΠΠ) θεσπίζεται για τα μηχανοκίνητα ιδιωτικά πλοία αναψυχής που υπερβαίνουν σε μήκος τα 12 μέτρα, για τα άνω των 15 μέτρων ιστιοφόρα, καθώς και για τα λεγόμενα....

«παραδοσιακά πλοία αναψυχής», τα οποία ωστόσο καταβάλλουν το τέλος μειωμένο κατά 25%.

Σύμφωνα με την τροπολογία, το τέλος θα επιβάλλεται σε όλα τα σκάφη αναψυχής, ανεξαρτήτως σημαίας και το ύψος του ορίζεται ανάλογα με το μήκος και το είδος του σκάφους και θα επιμερίζεται ανάλογα με τον χρόνο παραμονής του στην ελληνική επικράτεια.

Η καταβολή του ΤΠΠ θα γίνεται με την προμήθεια ειδικού σήματος που αντιστοιχεί στην κατηγορία του σκάφους. Αν κατά τη διαδικασία ελέγχου από τις λιμενικές αρχές, διαπιστωθεί ότι δεν έχει καταβληθεί το ειδικό τέλος, θα παρακρατούνται τα ναυτιλιακά έγγραφα μέχρι την προσκόμιση αποδεικτικού καταβολής του και θα βεβαιώνεται πρόστιμο 200% του αναλογούντος ετήσιου τέλους.

Παράλληλα, με την τροπολογία καταργείται ο ειδικός φόρος που είχε θεσπιστεί πέρσι για τα άνω των 10 μέτρων ιδιωτικά πλοία αναψυχής, για τον οποίο στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, εκτιμάται πως υπήρξε «αλυσιτελής» και δεν συνεισέφερε στην αύξηση της φορολογητέας ύλης και των φορολογικών εσόδων, αλλά αντίθετα «δημιούργησε συνθήκες ύφεσης, με αποτέλεσμα τη μείωση του κύκλου εργασιών των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"