Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Παραπομπή του Ισίδωρου Κούβελου ζητεί ο Εισαγγελέας Εφετών

Την παραπομπή του επιχειρηματία και συζύγου της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρου Κούβελου, για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος προτείνει ο Εισαγγελέας Εφετών Κωνσταντίνος Τζαβέλας, για την υπόθεση της μη ακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» της πρώην υπουργού.
Ειδικότερα, με εισήγησή του προς το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών, ο κ. Τζαβέλας ζητεί την παραπομπή του Ισίδωρου Κούβελου ενώπιον του....
Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε υποβολή ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες).
Η υπόθεση αφορά το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων που δεν δηλώθηκε στην δήλωση «πόθεν έσχες» του 2011, το οποίο προέρχεται από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ και ακολούθως μεταφέρθηκε σε λογαριασμό του επιχειρηματία στο Λονδίνο για ναυπήγηση πλοίου.
Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση του επίμαχου χρηματικού ποσού, είχε ζητηθεί η άρση της βουλευτικής ασυλίας της Ντόρας Μπακογιάννη με έγγραφο προς την Βουλή του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κατσιρώδη.
Το θέμα είχε έρθει στην δημοσιότητα μετά από αναφορά του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Παναγιώτη Νικολούδη, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Την υπόθεση της εξαγωγής ενός εκατ. ευρώ, εκ μέρους του συζύγου της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισιδώρου Κούβελου, πρόκειται να εξετάσει αύριο σε συνεδρίασή της, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"