Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Συμπλοκές διαδηλωτών - αστυνομικών για τα μέτρα λιτότητας στην Ισπανία.

Συμπλοκές ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης κατά των μέτρων λιτότητας στη Μαδρίτη
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι συγκρούσεις σημειώθηκαν ενώ ορισμένοι διαδηλωτές προσπαθούσαν να ρίξουν τους σιδερένιους φράκτες που τοποθετήθηκαν γύρω από το Κοινοβούλιο λόγω της συγκέντρωσης.
Tουλάχιστον....
τρεις διαδηλωτές συνελήφθησαν και άλλος ένας τραυματίστηκε.
Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί στους διαδηλωτές «να περικυκλώσουν, ή να καταλάβουν» το Κοινοβούλιο, δήλωσε νωρίτερα η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Κριστίνα Θιφουέντες, αν και οι διοργανωτές της κινητοποίησης διαβεβαίωναν πως δεν είναι στις προθέσεις τους να κινηθούν κατά της Βουλής.
Οι κοινωνικές ομάδες που οργανώνουν την κινητοποίηση κατηγορούν τον Ραχόι ότι πρόδωσε τις υποσχέσεις που έδωσε πριν τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, δρομολογώντας ευρείες και βαθιές δημοσιονομικές περικοπές.
Δεκάδες χιλιάδες Ισπανοί είχαν διαδηλώσει στους δρόμους της Μαδρίτης και στις 15 Σεπτεμβρίου ενάντια στις περικοπές που αποφάσισε να εφαρμόσει η κυβέρνηση στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης.
Η κυβέρνηση Ραχόι αναμένεται να ανακοινώσει την Πέμπτη νέα μέτρα λιτότητας στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του 2013. Για φέτος η Ισπανία υπολογίζει να καταγράψει ύφεση περί το 2%, την ώρα που η ανεργία καλπάζει στο 25%.
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"