Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Νεκρώνουν αύριο τα δικαστήρια

Εξω από τον Αρειο Πάγο θα συγκεντρωθούν αύριο οι δικαστικοί (φωτογραφία από παλαιότερη κινητοποίηση)
Κορυφώνονται οι αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες των δικαστικών λειτουργών, με σημείο αιχμής τις σχεδιαζόμενες από την κυβέρνηση περικοπές στο μισθολόγιό τους. 
Αύριο αναμένεται να κατέβει στον δρόμο το σύνολο των δικαστικών λειτουργών, στην πανδικαστική συγκέντρωση, που είναι προγραμματισμένη για τις 12.30 το μεσημέρι, έξω από τον Αρειο Πάγο και την οποία αποφάσισαν ομόφωνα την περασμένη Παρασκευή όλες οι δικαστικές ενώσεις, ενώ θα επιδιώξουν....
συνάντηση των προέδρων των ενώσεών τους με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, καθώς και με τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών.
Επίσης θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με τη διενέργεια πανδικαστικών συγκεντρώσεων στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στις εφετειακές έδρες την πρώτη ημέρα του νέου δικαστικού έτους, 17 Σεπτεμβρίου 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12.30.
Επιπλέον τα μέλη της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων καθώς και τα μέλη της Ενωσης Εισαγγελέων έχουν αποφασίσει για αύριο να διακόψουν τις συνεδριάσεις των δικαστηρίων και τη λειτουργία των εισαγγελικών γραφείων από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.
Παράλληλα ορισμένοι από τους δικαστικούς λειτουργούς, όπως τα μέλη της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, έχουν αποφασίσει να σκληρύνουν ακόμη περισσότερο τη στάση τους, σε περίπτωση που υλοποιηθούν οι προτάσεις για περαιτέρω περικοπές των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών.
Εισήγηση
Συγκεκριμένα η ΕΕΕ, σε έκτακτη συνεδρίασή της προχτές, αποφάσισε να εισηγηθεί στη γενική συνέλευση του κλάδου:

  • Τη διακοπή των τακτικών συνεδριάσεων όλων των ποινικών δικαστηρίων της χώρας από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, για χρονικό διάστημα που θα αποφασιστεί αργότερα.
  • Να προσαρμόσουν τον τρόπο εργασίας τους στις υφιστάμενες συνθήκες με βάση αποκλειστικά την παρεχόμενη από την πολιτεία υποδομή, δηλαδή να χειρίζονται δικογραφίες αποκλειστικά εντός του χώρου εργασίας και μόνο εντός του ωραρίου λειτουργίας της και να μην παίρνουν δουλειά στο σπίτι.
  • Να σταματήσουν να απασχολούνται με εξωδικαστικές δραστηριότητες, όπως τα γήπεδα και οι δημόσιες συγκεντρώσεις εκτός του ωραρίου τους.
  • Απειλούν επίσης να προσφύγουν στα αρμόδια ευρωπαϊκά και ελληνικά δικαστήρια, όπως και να θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του συνδικαλιστικού τους οργάνου.
Υπενθυμίζεται ότι σε κοινή ανακοίνωσή τους όλες οι δικαστικές ενώσεις αναφέρονταν στις περικοπές του 40% που έχουν ήδη υποστεί και τόνιζαν: «Καθιστούμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι η τυχόν υιοθέτηση περαιτέρω περικοπών στις αποδοχές των Δικαστικών Λειτουργών θα επηρεάσει άμεσα την απονομή της Δικαιοσύνης και θα μας υποχρεώσει να επανακαθορίσουμε τη στάση μας ανάλογα με τις συνθήκες που ισχύουν σε κάθε δικαστήριο και κλάδο».

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Σε θέση μάχης οι γιατροί στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Στους δρόμους βγάζει και τους νοσοκομειακούς γιατρούς το «ψαλίδι» στα ειδικά μισθολόγια. Η Ομοσπονδία του κλάδου (ΟΕΝΓΕ) ανακοίνωσε ότι οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν αύριο στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου. Στις 11.30 το πρωί, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών. Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας τόνισε χθες ότι οι νοσοκομειακοί εργάζονται σε αντίξοες και άκρως ανθυγιεινές συνθήκες. Καλύπτουν 365 μέρες τον χρόνο νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, προκειμένου να διασφαλίζουν την περίθαλψη του ελληνικού λαού, έχοντας υποστεί μέχρι στιγμής σφαγιαστικές απώλειες στις αποδοχές τους που αγγίζουν το 40%.
Εφημερίες
Κι αυτό συμβαίνει, διότι κάθε περικοπή στις τακτικές αποδοχές των γιατρών αντανακλά αυτόματα και στις εφημερίες, οι οποίες αποτελούν υποχρεωτική και εξουθενωτική υπερωριακή εργασία, την οποία η πολιτεία αμείβει με τρόπο ευτελή έως και εξευτελιστικό. Η απόφαση της κυβέρνησης -τονίζει- να περικόψει επιπλέον 8% το ειδικό ιατρικό μισθολόγιο, έχει προκαλέσει την έκρηξη της συσσωρευμένης οργής των νοσοκομειακών γιατρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"