Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Διαστραυρώσεις εισοδημάτων μέσω τραπεζικών δανείων και εμβασμάτων προχωρά το ΥΠ. ΟΙΚ

Με έναν αλγόριθμο επιβεβαιώνουν οι εφορίες τα εισοδήματα
Με βάση έναν αλγόριθμο, σύμφωνα με τις φορολογικές δηλώσεις των πολιτών, αλλά και τα τραπεζικά τους δάνεια, υπολογίζουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών τα διαθέσιμα εισοδήματα των φορολογουμένων, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της φοροδιαφυγής, είπε ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης.
Σχετικά
με τις διασταυρώσεις....

των δηλωθέντων εισοδημάτων με τραπεζικά δάνεια και εμβάσματα που σχεδιάζει το υπουργείο, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε βγάλει τις προδιαγραφές και έχουμε κάνει ήδη τις συνεργασίες με τις τράπεζες, μετά από υπουργική απόφαση που μας επέτρεπε να ζητάμε τέτοιου είδους στοιχεία, γιατί και να τα ζητούσαμε τώρα από τις τράπεζες, δεν θα μπορούσαν να μας τα δώσουν».
«Τις επόμενες μέρες θα την οριστικοποιήσουμε»
, προσέθεσε.
«Δεν έχουμε κάνει τον ακριβή σχεδιασμό, αλλά μπορώ να δώσω μια γενική εικόνα»
, συνέχισε.

«Όπως και σε άλλες περιπτώσεις, έχουμε αναπτύξει έναν αλγόριθμο, ο οποίος μας επιτρέπει να υπολογίζουμε, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έχουν γίνει, πόσο είναι το διαθέσιμο εισόδημα του καθενός»
, ανέφερε.

«Έτσι, και στην περίπτωση των εμβασμάτων που βγαίνουν στο εξωτερικό και στην περίπτωση των δανείων, κοιτάζουμε να δούμε αν αυτό έχει σχέση με τα στοιχεία που το αντιπαραβάλλουμε»
.

«Επίσης, σε αυτή την περίπτωση, θα λάβουμε υπόψη την πρακτική που έχουν οι τράπεζες»
, είπε.

«Εκεί, οι τράπεζες έχουν μια πρακτική, αν πρόκειται για στεγαστικά δάνεια, να επιτρέπουν γύρω στο 40% του εισοδήματος και όταν πρόκειται για τα υπόλοιπα δάνεια, το 30%. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να ελέγξουμε το υποθετικό εισόδημα που οι τράπεζες υπολογίζουν και το εισόδημα που έχουμε εμείς»
, κατέληξε ο κ. Θεοχάρης.

http://www.tovima.gr/# 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"