Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

"Στροφή" στο ξύλο ενόψει εξίσωσης φόρου πετρελαίου

Όλο και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται φέτος στη λύση του ξύλου για να ζεσταθούν αφού οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης μετά την εξίσωση των φόρων με το κίνησης είναι απαγορευτικές.

Φέτος στην Αττική ο τόνος πωλείται από 170 ευρώ έως και 2490 ευρώ σε ορισμένες περιοχές ενώ στην περιφέρεια η τιμή δεν ξεπερνά τα 170 ευρώ ο τόνος.

Σήμερα Δευτέρα αναμένεται να γίνει....
και νέα σύσκεψη για να αποφασισθεί το ύψος αλλά και ο τρόπος χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης, με τους υπηρεσιακούς παράγοντες να μελετούν εισοδηματικά κριτήρια, σύμφωνα με τα οποία θα περιλαμβάνονται νοικοκυριά με ένα μέλος και ετήσιο εισόδημα 8.000 - 9.000 ευρώ, με δυο μέλη μέχρι 13.000 ή 14.000 ευρώ, με τρία μέλη 15.000 -16.000 ευρώ, με τέσσερα μέλη 18.000 - 19.000 ευρώ και με πέντε μέλη 20.000 ευρώ.

Το ύψος του επιδόματος θα συναρτάται επίσης με γεωγραφικά και οικογενειακά κριτήρια κλιμακωτά. 
Στην Α' Ζώνη το επίδομα να είναι 300 ευρώ για κάθε νοικοκυριό και να αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των μελών (σε νομούς όπως τα Γρεβενά, η Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά, Δράμα και άλλοι). 
Η Β' Ζώνη από 200 έως 300 ευρώ ανάλογα με το νοικοκυριό (σε νομούς όπως η Αρκαδία, Ιωάννινα, Πέλλα, Έβρος, Σέρρες και Ροδόπη). 
Η Γ' Ζώνη από 135 έως 200 ευρώ σε περιοχές όπως το λεκανοπέδιο Αττικής, η Κέρκυρα, η Λευκάδα, η Θεσπρωτία, η Πρέβεζα και η 
Δ' Ζώνη από 100 έως 150 ευρώ σε περιοχές όπως η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, η Μεσσηνία και η Λακωνία.

Η καταβολή εξετάζεται να γίνεται με δυο τρόπους. Είτε απευθείας από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με επιταγή σε μια δόση είτε με την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης στη Γενική Γραμματεία όπου θα εγκρίνεται ή θα απορρίπτεται με βάση τα παραπάνω στοιχεία.

MEGA TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"