Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Σουλτς σε Τσίπρα: Σε υποδέχομαι σαν Πρωθυπουργό! [ΒΙΝΤΕΟ]

Μια ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος, η οποία, όπως εκτιμά, δύναται να οδηγήσει σε κρίσιμα συμπεράσματα και αποφάσεις, πρόκρινε ο Αλέξης Τσίπρας ως λύση εξόδου από την κρίση, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Τσίπρας έφερε ως παράδειγμα τις αποφάσεις που ελήφθησαν το 1953 για τη Γερμανία.
Σύμφωνα με το protothema.gr, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι....

η Ευρώπη «χρειάζεται ένα νέο Σχέδιο Μάρσαλ», προτείνοντας να ακυρωθεί η πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και να αντικατασταθεί με σχέδιο ανάπτυξης.

«Πρέπει να δοθεί χρόνος και ανάσα στην ελληνική οικονομία, για να μπορέσει να ξαναπάρει μπρος και όχι να τη διαλύσουμε οριστικά με το νέο πακέτο μέτρων των 13 δισ. ευρώ» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι η «ανάσα» αυτή θα πρέπει να δοθεί σε συμφωνία με τους πιστωτές.


Ακολούθησαν κοινές δηλώσεις του κ. Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Είχαμε μια μακρά συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Το ευρώ είναι το κοινό μας νόμισμα. Ο καθένας πρέπει να κάνει το καθήκον του, για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην Ελλάδα».


Στο παρασκήνιο της συνάντησης των δύο πολιτικών, ο κ. Τσίπρας έτυχε «θερμής» υποδοχής από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος του είπε χαρακτηριστικά: «Όπως βλέπεις, σε υποδέχομαι σαν πρωθυπουργό».


Στις επίσημες δηλώσεις τους, οι κ.κ. Τσίπρας και Σουλτς αναφέρθηκαν στην ανάγκη της επανεκκίνησης της ανάπτυξης στην Ελλάδα.


Ο σοσιαλδημοκράτης Γερμανός πολιτικός υπογράμμισε τη συμφωνία του με τον κ. Τσίπρα για την «ανευθυνότητα όσων έχουν βγάλει τεράστιες περιουσίες από την Ελλάδα στο εξωτερικό».


Παράλληλα, σημείωσε ότι ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής στη χώρα μας δεν μπορεί να διεξαχθεί μόνο από την Ελλάδα, αλλά χρειάζεται ευρωπαϊκή αρωγή.


Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνέδεσε την ανάπτυξη με την σταθερότητα του ευρώ ως κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, ενώ δήλωσε πως βλέπει δυνατότητες ακόμα και για βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη στη χώρα μας.


«Το πρόβλημα βρίσκεται στις πιστώσεις» είπε ο Μάρτιν Σουλτς, που απέφυγε ωστόσο να τοποθετηθεί σε σχέση με την αναγκαιότητα λήψης νέων μέτρων, καθώς, όπως είπε, πρέπει πρώτα να μελετήσει την έκθεση της Τρόικας. Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι η ανάπτυξη είναι αναγκαίο πλέον να συμβαδίζει με τη δημοσιονομική πειθαρχία.


Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το Ευρωκοινοβούλιο τον πιο δημοκρατικό θεσμό της ΕΕ, αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο Μάρτιν Σουλτς είναι ο πρώτος θεσμικός παράγοντας της Ένωσης, που τον συναντά ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «μεγάλες αδυναμίες του προγράμματος της Τρόικας», ενώ χαρακτήρισε «αυτοκαταστροφικούς» όσους «επέμεναν για καιρό στην κινδυνολογία για τη θέση της χώρας στο ευρώ».


Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι έθεσε υπόψη του κ. Σουλτς τη θέση του κόμματός του για την ανάγκη ενός προγράμματος στοχευμένων δημόσιων επενδύσεων, ενώ τόνισε ότι «πρέπει να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας απέναντι στον Ευρωπαίο φορολογούμενο που πληρώνει, να εξηγήσουμε ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και είναι καλύτερα να σταματήσει εδώ το λάθος».


Σε μια αποστροφή, δε, των δηλώσεών του, και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Σουλτς αναφέρθηκε στη Χρυσή Αυγή ως «νεοναζιστικό κόμμα που καταφεύγει συχνά σε αποκρουστική βία και που καταπατά όλες τις θεμελιώδεις αξίες του δημοκρατικού φάσματος».


Ο κ. Σουλτς υπογράμμισε ότι αισθάνεται υποχρέωση να υψώσει τη φωνή του ενάντια στην άνοδο παρόμοιων αντιλήψεων, ενώ έκανε σαφές ότι δεν θα δεχθεί κανενός είδους διάλογο με εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής.


Την Παρασκευή, ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με την ηγεσία του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) στο Βερολίνο και το Σάββατο θα είναι ομιλητής σε συνέδριο της εφημερίδας Die Zeit, και ειδικότερα στην ενότητα «Το μέλλον της Ευρώπης - Το μέλλον της Ελλάδας».


Το θέμα της ομιλίας του είναι «Θα μπορούσε το ευρώ και η Ευρώπη να επιβιώσουν χωρίς την Ελλάδα;». Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει και σε εκδήλωση του Die Linke για τη δίκαιη αναδιανομή του πλούτου.

 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"