Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Έρχεται νόμος για τον έλεγχο του πολιτικού χρήματος

Έρχεται νόμος για τον έλεγχο του πολιτικού χρήματος
Νομοθετική πρωτοβουλία για το πολτικό χρήμα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση, όπως έγινε γνωστό στη συντάντηση που είχαν την Τετάρτη ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευρυππίδης Στυλιανίδης και ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Γεώργιος Σούρλας.
Η νομοθετική πρωτοβουλία θα έχει ως αντικείμενό της τη χρηματοδότηση των κομμάτων, το πολιτικό χρήμα και, εν γένει, τη....
διαφάνεια στο πολιτικό σύστημα.


«Η νομοθετική πρωτοβουλία που σχεδιάζουμε λαμβάνει υπ' όψιν όλα τα ευρωπαϊκά δεδομένα που παρακολουθεί το Συμβούλιο της Ευρώπης», δήλωσε μετά τη συνάντηση, ο κ. Στυλιανίδης. «Στόχος μας είναι να ενσωματώνει τις εκθέσεις των εθνικών Κοινοβουλίων, να συνθέτει τις απόψεις των κομμάτων και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της κοινωνίας για χτύπημα του μαύρου χρήματος και εδραίωση ενός νέου πολιτικού πολιτισμού, μιας σύγχρονης Δημοκρατίας».


Ο κ. Σούρλας δήλωσε, από την πλευρά του, ότι «προβάλλει επιτακτική η εθνική ανάγκη για τη διαφάνεια της χρηματοδότησης των κομμάτων και γενικότερα του πολιτικού χρήματος, εκκρεμότητα που δηλητηριάζει το πολιτικό σύστημα και ρίχνει πολύ βαριά τη σκιά στην πολιτική ζωή του τόπου».

«Μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Στυλιανίδη, το προσεχές διάστημα θα προωθήσουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού ζητήματος, ώστε να βγει η Ελλάδα το συντομότερο δυνατό από την επιτήρηση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα θέματα της διαφθοράς», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"