Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΔΟΕ: Εχει ονόματα 54.000 Ελλήνων καταθετών στο εξωτερικό

ΣΔΟΕ: Εχει ονόματα 54.000 Ελλήνων καταθετών στο εξωτερικόΣτα χέρια του ΣΔΟΕ βρίσκονται 54.000 ονόματα προσώπων που έχουν στείλει από την Ελλάδα σε τράπεζες του εξωτερικού εμβάσματα συνολικού ύψους άνω των 20 δις ευρώ
Αυτό επεσήμαναν στελέχη του ΣΔΟΕ κατά τη συνάντηση που είχαν με αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ , η οποία , το μεσημέρι της Τετάρτης (5.9.2012) ζήτησε να ενημερωθεί για το περιεχόμενο του CD που έχει στη διάθεσή του το ΣΔΟΕ με....
τα ονόματα των προσώπων που έχουν στείλει εμβάσματα στο εξωτερικό, καθώς και για τη διαδικασία ελέγχου και διασταυρώσεων όλων των συναλλαγών.

Είναι αξιοσημείωτο επίσης ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, «τα στελέχη του ΣΔΟΕ εξέφρασαν τη δυσφορία τους για την απροθυμία της Τράπεζας της Ελλάδος και των ελληνικών τραπεζών να ανταποκριθούν έγκαιρα στα αιτήματα του ΣΔΟΕ, προβάλλοντας, όπως είπαν, αδικαιολόγητα προσκόμματα».

Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από τη δίωρη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ (Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, κ. Νίκος Τσούκαλης, βουλευτής Ηρακλείου κ. Γιάννης Μιχελογιαννάκης και κ. Σάκης Παπαθανασίου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής) με το νέο Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Στ. Στασινόπουλο και τα διευθυντικά στελέχη κ.κ. Ν. Λέκκα και Θ. Φλωράτο.


Το κόμμα του κ. Φ. Κουβέλη δίνει έμφαση στο ζήτημα της φοροδιαφυγής και στην αντιμετώπιση της παραοικονομίας εκτιμώντας ότι πρέπει να υπάρξει ξερίζωμα αυτών των φαινομένων -και με θεσμική θωράκιση και με ενίσχυση του ελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Επιμένουν ότι πρέπει να δοθεί τέλος στην καταλήστευση του δημόσιου πλούτου «από ιδιωτικά και όχι μόνο συμφέροντα που εξέθρεψε το πελατειακό σύστημα».
Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, κατά τη συνάντηση, υπήρξε εκτενής ενημέρωση για σοβαρότατα ζητήματα φοροδιαφυγής, όπως το λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων, αλκοολούχων ποτών και άλλων προϊόντων, εξωχώριων εταιριών (Off shore), σκαφών αναψυχής, επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες. Παράλληλα, όπως αναφέρεται από τη ΔΗΜΑΡ, έγινε αναλυτική ενημέρωση για τον έλεγχο πολιτικών προσώπων, αλλά και για την τεράστια έλλειψη προσωπικού και υποδομών του ΣΔΟΕ. Η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ δεσμεύθηκε ότι θα προωθήσει όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις, προκειμένου να καταστεί πιο αποτελεσματικό το έργο του ΣΔΟΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"