Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

Εισαγγελική έρευνα για 1.040 συνταξιούχους του ΟΓΑ που δεν απογράφηκαν

Την υπόθεση με την «ύποπτη λίστα» των 1.040 συνταξιούχων του ΟΓΑ, που δεν είχαν απογραφεί στις τράπεζες από τις οποίες έπαιρναν τις συντάξεις τους διαβίβασε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες στους διευθύνοντες τις κατά τόπους Εισαγγελίες Εφετών.
Στο έγγραφό του προς τους υφισταμένους του ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει ότι τους διαβιβάζει την κατάσταση του ΟΓΑ στην οποία αναφέρονται οι «ύποπτες» συνταξιοδοτήσεις, επειδή....
οι δικαιούχοι δεν προσήλθαν να απογραφούν.
Ο Ιωάννης Τέντες ζητάει να ερευνηθούν τα στοιχεία που αναφέρονται στη λίστα και εφόσον διαπιστωθεί ότι οι δικαιούχοι συντάξεως είναι ανύπαρκτα πρόσωπα, να αναζητηθούν τόσο εκείνοι που χορήγησαν τη σύνταξη όσο και αυτοί που τις εισέπρατταν.

Επισημαίνει, ακόμη, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ότι σε περίπτωση που οι δικαιούχοι του Οργανισμού έχουν αποβιώσει, πρέπει να αναζητηθούν εκείνοι που υπέκρυπταν το θάνατο και συνέχισαν να εισπράττουν τις συντάξεις.

Ο κ. Τέντες ζητάει οι σχετικές δικογραφίες να περαιωθούν το ταχύτερο δυνατό.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από περίπου ένα έτος η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχε ζητήσει τα συμπληρωματικά αυτά στοιχεία (όπως είναι τόπος διαμονής, επεξηγήσεις, κ.τ.λ.), τα οποία όμως της διαβιβάστηκαν με καθυστέρηση. 
ΤΑ ΝΕΑ online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"