Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Κυριακή, 5 Αυγούστου 2012

Στη τσιμπίδα του κράτους όσοι έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό

Τρεις δισκέτες-φωτιά με χιλιάδες ονόματα και διευθύνσεις πολιτών που έστειλαν, όπως γράφει η εφημερίδα «Έθνος», την τριετία 2009-2011 εμβάσματα πάνω από 100.000 ευρώ ο καθένας και μέχρι 100.000.000 ευρώ, και τα οποία δεν δικαιολογούνται από τη φορολογική τους δήλωση, έχει στα χέρια του το υπουργείο Οικονομικών.
Η επιχείρηση εντοπισμού του «μαύρου χρήματος» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και το ΣΔΟΕ ήδη έχει....

καταρτίσει την πρώτη λίστα με 500 φορολογούμενους που φυγάδευσαν στο εξωτερικό ποσά άνω των 2.000.000 ευρώ ο καθένας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι φορολογούμενος με χαμηλό εισόδημα φυγάδευσε μέσα σε μία μέρα στο εξωτερικό 150.000.000 ευρώ και άλλος έστειλε έμβασμα ύψους 70.000.000 ευρώ!


Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, στη λίστα περιλαμβάνονται ονόματα ελεύθερων επαγγελματιών, επιχειρηματιών, αγροτών αλλά και στελεχών της δημόσιας διοίκησης.


Σε πρώτη φάση το ΣΔΟΕ θα «ξεσκονίσει» τους λογαριασμούς 200 φορολογούμενων, οι οποίοι θα ερευνηθούν εξονυχιστικά και αναδρομικά από το 2000.


Υπάρχουν περιπτώσεις που «δεν μπορεί να συλλάβει ανθρώπινος νους», έλεγε στην εφημερίδα πηγή, αναφέροντας για παράδειγμα φορολογούμενο ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια εμφανίζεται ως άνεργος στη εφορία και διατηρούσε τραπεζικό λογαριασμό 500.000 ευρώ.


Άλλο κραυγαλέο κρούσμα με συνταξιούχο που λάμβανε την κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ, σύμφωνα με τη φορολογική του δήλωση, αλλά πέρσι έστειλε έμβασμα 150.000 ευρώ σε τράπεζα της Αυστραλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"